Mój wpis do którego się odnosisz był "tworzony" w czasie gdy bolał mnie ząb, więc może to trochę mnie tłumaczy. :-D Mimo wszystko nadal nie rozumiem dlaczego ktoś chce przesiadać się na system o którym nic nie wie. Skąd ta chęć?! A tak poza tym, Gshock jest bardzo aktywny w stworzonym przez niego wątku, nie? :wink:
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Może już Gshock wybrał nową Alfę albo Pentaxa i zapomniał o Canonie, snif snif![]()
NIe nie wybrał ... Pracowałem na nikonach jeszcze od czasu kliszy i zostawały obiektywy itd ... Zawsze był nikon , kiedyś Fuji ze względu na kolory ... co do tego że nie znam innych systemów to prawda , bo i po co mkam je znać ?? ja fotografuje a nie zajmuje się dewagacją na temat tego i tego ... obecnie D300 jest na studiu , ale to raczej reporterski aparat , d700 do mnie nie przemawia wogóle , problem się pojawił bo coraz więcej pojawia się reklam i zleceniodawcy wymagają dużo jakości , a skanowanie średniego formatu jest coraz bardziej kłopotliwe ... Zapytałem o to ponieważ canon oferuje aparaty o ciekawszych matrycach , przeraża mnie ergonomia i obsługa , ale to jest rzecz innej wagi ... najważniejsza jest jakoś obrazu ... gdybym dysponował dużym budrzetem to bym wskoczył na hasela i miał przez jakiś czas spokuj ( szczerze to coraz częściej to rozwarzam ) narazie chciałem zapytać o canona by wydać trochę kasy spróbować jak to się je i z czym , powiedzmy 10 -12 tyś już z korpusem ... zawsze jak nie będzie pasowało mogę sprzedać i szukać dalej ... sony wogóle odpada ...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
łoł jestem bogiem , tylko ja potrafie zrobić tyle ort. w jednym tekście![]()
Ostatnio edytowane przez Gshock ; 20-09-2008 o 16:43 Powód: Automerged Doublepost
Kurcze, nie mów, że D300 a tym bardziej D700 generują kiepską jakość obrazu! Co prawda nie wszystkim pasuje oddanie kolorów przez te puszki (oczywiscie to samo tyczy się D3) ale w wiekszosci innych parametrow jadą niemal równo z Canonem. Zaczekajmy, zobaczymy co będzie "wypluwał" 5DmkII (myslę ze ta powinna Cie zadowolic, a do ergonomii przywykniesz), ale nastawienie ze kupisz, potem sprzedasz, potem znów bedziesz szukał tylko - będzie Cie odciagało od rzetelnego skupienia się na foceniu. Canon ma bogatą szklarnię, a obrazy z jego FFów zadowalają wielu profesjonalistów.
Co ja proponuję? Zaczekaj chwilę na pierwsze opinie o 5DmkII, zastanów się w międzyczasie nad szkłami (jak bedziesz miał pytania co do konkretnych to zapytaj na forum) a potem pstrykaj, pstrykaj i ciesz się nowym systemem, Pozdrawiam![]()