Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Zmiana systemu na Canona , proszę o podpowiedz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Pewnie przy pierwszym szukaniu miałeś kursor kliknięty gdzieś poniżej pierwszego posta to nie znalazł (szuka od kursora w dół). Więc to nie Firefox dziwny a jego operator niedokładny .
    tak, tez do tego wniosku potem doszedlem
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja nie do końca zrozumiałem co napisałeś ale mnie nie dziwi, że ktoś kto zajmuje się fotografią (a nie techniką) i siedzi w jednym systemie nie zna innego systemu (w szczególności szkieł).
    Mój wpis do którego się odnosisz był "tworzony" w czasie gdy bolał mnie ząb, więc może to trochę mnie tłumaczy. :-D Mimo wszystko nadal nie rozumiem dlaczego ktoś chce przesiadać się na system o którym nic nie wie. Skąd ta chęć?! A tak poza tym, Gshock jest bardzo aktywny w stworzonym przez niego wątku, nie? :wink:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Mój wpis do którego się odnosisz był "tworzony" w czasie gdy bolał mnie ząb, więc może to trochę mnie tłumaczy. :-D Mimo wszystko nadal nie rozumiem dlaczego ktoś chce przesiadać się na system o którym nic nie wie. Skąd ta chęć?! A tak poza tym, Gshock jest bardzo aktywny w stworzonym przez niego wątku, nie? :wink:
    Współczuję . Może wie wystarczająco dużo żeby wiedzieć, że jest się po co przesiąść . W każdym razie rzeczywiście póki co to nie ma za bardzo o czym gadać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Od samego początku miałem wrażenie, że ten wątek jest wyjątkowo trolowaty....

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Może już Gshock wybrał nową Alfę albo Pentaxa i zapomniał o Canonie, snif snif
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Gshock
    Guest

Domyślnie

NIe nie wybrał ... Pracowałem na nikonach jeszcze od czasu kliszy i zostawały obiektywy itd ... Zawsze był nikon , kiedyś Fuji ze względu na kolory ... co do tego że nie znam innych systemów to prawda , bo i po co mkam je znać ?? ja fotografuje a nie zajmuje się dewagacją na temat tego i tego ... obecnie D300 jest na studiu , ale to raczej reporterski aparat , d700 do mnie nie przemawia wogóle , problem się pojawił bo coraz więcej pojawia się reklam i zleceniodawcy wymagają dużo jakości , a skanowanie średniego formatu jest coraz bardziej kłopotliwe ... Zapytałem o to ponieważ canon oferuje aparaty o ciekawszych matrycach , przeraża mnie ergonomia i obsługa , ale to jest rzecz innej wagi ... najważniejsza jest jakoś obrazu ... gdybym dysponował dużym budrzetem to bym wskoczył na hasela i miał przez jakiś czas spokuj ( szczerze to coraz częściej to rozwarzam ) narazie chciałem zapytać o canona by wydać trochę kasy spróbować jak to się je i z czym , powiedzmy 10 -12 tyś już z korpusem ... zawsze jak nie będzie pasowało mogę sprzedać i szukać dalej ... sony wogóle odpada ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    łoł jestem bogiem , tylko ja potrafie zrobić tyle ort. w jednym tekście
    Ostatnio edytowane przez Gshock ; 20-09-2008 o 16:43 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Kurcze, nie mów, że D300 a tym bardziej D700 generują kiepską jakość obrazu! Co prawda nie wszystkim pasuje oddanie kolorów przez te puszki (oczywiscie to samo tyczy się D3) ale w wiekszosci innych parametrow jadą niemal równo z Canonem. Zaczekajmy, zobaczymy co będzie "wypluwał" 5DmkII (myslę ze ta powinna Cie zadowolic, a do ergonomii przywykniesz), ale nastawienie ze kupisz, potem sprzedasz, potem znów bedziesz szukał tylko - będzie Cie odciagało od rzetelnego skupienia się na foceniu. Canon ma bogatą szklarnię, a obrazy z jego FFów zadowalają wielu profesjonalistów.
    Co ja proponuję? Zaczekaj chwilę na pierwsze opinie o 5DmkII, zastanów się w międzyczasie nad szkłami (jak bedziesz miał pytania co do konkretnych to zapytaj na forum) a potem pstrykaj, pstrykaj i ciesz się nowym systemem, Pozdrawiam
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów