Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Zmiana systemu na Canona , proszę o podpowiedz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dobra, ale czemu niektorzy z gory zalozyli, ze przesiadka jest akurat z Nikona i wlaczyli standardowy tryb "chlopie, nie zmieniaj systemu!" ???
    Ponieważ autor wątku napisał:

Cytat Zamieszczone przez Gshock Zobacz posta
    (...)całe życie pracowałem na nikonach(...)
    I ja nie piszę "nie zmieniaj systemu" - raczej "poczekaj"

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    Ponieważ autor wątku napisał:
    buehehe... to ladnie dalem...

swoja droga, wyglada, ze mam firefoksa jakiegos dziwnego, albo on ogolnie jest dziwny. bo zanim to wyzej napisalem, to dla pewnosci zaczalem normalnie klepac "niko" i FF nie znalazl tego ciagu znakow w pierwszym poscie dopiero teraz, po fakcie, jak kliknalem mysza w okolicach naglowka strony, to ten ciag, owszem, juz znalazl...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja po 16 latach z Minoltą przesiadłem się na Canona (body i pierwszy obiektyw kupiony w czasie MTŁ 2008). I w miarę szybko uzbierałem pełny zestaw. Przesiadki nie żałuję choć jak widać Sony się stara o tych z bagnetem A. A co do czekania - to w półroku po premierze znów zaczyna się słyszeć o czymś nowym i tak można czekać, czekać....
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Domyślnie

Że w ten sposób można czekać i czekać, to wiem, ale ponieważ Canon dopiero zaprezentował 5D Mark II, warto chyba poczekać na pierwsze testy i zobaczyć, ile faktycznie jest warte - jak megapiksele przekładają się na odwzorowanie szczegółów, itp. itd. Nikon ma w tym segmencie świetne D700 i lepiej się upewnić, czy jest sens się canonizować ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gshock Zobacz posta
    samo studio czy zakres gdzieś 24 -200.
    5D MarkII kit (w zestawie z EF 24-105/4 IS), EF 70-200/4 IS.

Uzależniony

Domyślnie

Nie rozumiem jak to możliwe, że ktoś, kto zajmuje się profesjonalnie fotografią jest zorientowany w tylko w technologii systemu w którym pracuje. Co w takim razie jest przyczyną zmiany systemu? Znudzenie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a ja bym zapytał jaki masz budżet przede wszystkim..
    No to jest podstawa, bo nie wiadomo co polecać do tej piątki?

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Nie rozumiem jak to możliwe, że ktoś, kto zajmuje się profesjonalnie fotografią jest zorientowany w tylko w technologii systemu w którym pracuje. Co w takim razie jest przyczyną zmiany systemu? Znudzenie?
    Ja nie do końca zrozumiałem co napisałeś ale mnie nie dziwi, że ktoś kto zajmuje się fotografią (a nie techniką) i siedzi w jednym systemie nie zna innego systemu (w szczególności szkieł). A kolega napisał, że chodzi mu o MPX. Choć w tym kontekście poczekałbym przynajmniej do 8 listopada br.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    swoja droga, wyglada, ze mam firefoksa jakiegos dziwnego, albo on ogolnie jest dziwny. bo zanim to wyzej napisalem, to dla pewnosci zaczalem normalnie klepac "niko" i FF nie znalazl tego ciagu znakow w pierwszym poscie dopiero teraz, po fakcie, jak kliknalem mysza w okolicach naglowka strony, to ten ciag, owszem, juz znalazl...
    Pewnie przy pierwszym szukaniu miałeś kursor kliknięty gdzieś poniżej pierwszego posta to nie znalazł (szuka od kursora w dół). Więc to nie Firefox dziwny a jego operator niedokładny .

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Nie rozumiem jak to możliwe, że ktoś, kto zajmuje się profesjonalnie fotografią jest zorientowany w tylko w technologii systemu w którym pracuje
    Może dlatego, że niektórzy pracują/robią zdjęcia, a nie czytają tabelki i testy w internecie Myślę nawet, że jest ich większość.
    Biegam, bo lubię

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Może dlatego, że niektórzy pracują/robią zdjęcia, a nie czytają tabelki i testy w internecie Myślę nawet, że jest ich większość.
    Gdzie? Tu?!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów