buehehe... to ladnie dalem...
swoja droga, wyglada, ze mam firefoksa jakiegos dziwnego, albo on ogolnie jest dziwny. bo zanim to wyzej napisalem, to dla pewnosci zaczalem normalnie klepac "niko" i FF nie znalazl tego ciagu znakow w pierwszym posciedopiero teraz, po fakcie, jak kliknalem mysza w okolicach naglowka strony, to ten ciag, owszem, juz znalazl...
Ja po 16 latach z Minoltą przesiadłem się na Canona (body i pierwszy obiektyw kupiony w czasie MTŁ 2008). I w miarę szybko uzbierałem pełny zestaw. Przesiadki nie żałuję choć jak widać Sony się starao tych z bagnetem A. A co do czekania - to w półroku po premierze znów zaczyna się słyszeć o czymś nowym i tak można czekać, czekać....
1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)
Że w ten sposób można czekać i czekać, to wiem, ale ponieważ Canon dopiero zaprezentował 5D Mark II, warto chyba poczekać na pierwsze testy i zobaczyć, ile faktycznie jest warte - jak megapiksele przekładają się na odwzorowanie szczegółów, itp. itd. Nikon ma w tym segmencie świetne D700 i lepiej się upewnić, czy jest sens się canonizować ;-)
Nie rozumiem jak to możliwe, że ktoś, kto zajmuje się profesjonalnie fotografią jest zorientowany w tylko w technologii systemu w którym pracuje. Co w takim razie jest przyczyną zmiany systemu? Znudzenie?
No to jest podstawa, bo nie wiadomo co polecać do tej piątki?
Ja nie do końca zrozumiałem co napisałeś ale mnie nie dziwi, że ktoś kto zajmuje się fotografią (a nie techniką) i siedzi w jednym systemie nie zna innego systemu (w szczególności szkieł). A kolega napisał, że chodzi mu o MPX. Choć w tym kontekście poczekałbym przynajmniej do 8 listopada br.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner