Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
Ponieważ mój ulubiony Moderator zamknął wątek spekulacyjny pozwalam sobie (jeśli pozwolisz Vitez) w hydeparku tym razem założyć nowy.

Chcieliśmy tylko AF i dostaliśmy wszystko oprócz autofokusa.
Chcieliśmy/my 35II dostaliśmy 24II.

Co dalej???

Co wyróżnia dziś dany system? Wielkie Dżi. Obiektywy to tu to tam takie same, brak rodzynków typu 50/1 itp, tylko ja tęsknię za Canonową implementacją Nikonowego CLS'a w 5DII?
Te systemy jak wejść w szczegóły to jednak różnią się bardzo. Poza tym my narzekamy na AF, a na forach Nikona co raz większy lament o Mpx. My wychwalamy, że mają CLS-a, a oni biadolą że nie mają niektóch szkieł, które z kolei ma Canon. Tak można w nieskończoność. Myślę że zawsze tak będzie, bo te firmy ewidentnie świadomie nie wchodzą sobie w drogę (zresztą pewna część akcjonariatu jest wspólna więc .....).

Co do tego co dalej. Pewnie będzie dalej nowe 500D na PMA prawdopodobnie z którymś z kolejnych wcieleń 1D może połączonych w jedną puszkę z zupełnie nowym AF-em. Może pojawi się linia aparatów pozbawiaona lustra do, których będą pasowały obiektywy EF. Pewnikiem będą wprowadzać stopniowo to o czym piszą na swoich stronach. OLED-y, nanotechnologie, ogniwa paliwowe. Mówi się też o stopniowym wprowadzaniu nowych wersji starszych szkieł.