Cytat Zamieszczone przez bronson Zobacz posta
Całe allegro, kity wciskają aby tylko ludzie kupili. I już nie pisze o tym w aukcji, że później nie założysz "tulipana" na obiektyw, bo ten "bajer" co sprzedaje wykorzystuje to właśnie mocowanie. Jednak sprzedawca śmie twierdzić, że: "Aparat zachowuje swoją pełną funkcjonalność."
Przy zakupach zwłaszcza przez internet niewątpliwie należy zachować rozwagę, ale także z rozwagą trzeba przyjmować podpowiedzi na forach. Ja zakupiłem adapter do filtrów i uważam, że jest to dobre rozwiązanie. Chyba obecnie nie ma rozwiązania alternatywnego, bo za takowe nie uważam wkręcania na siłę w sx10 czy sx1 filtrów 52mm. Jeżeli chce się bardzo łączyć filtry z osłoną przeciwsłoneczną to można użyć tulipana wkręcanego. Nie wiem jak coś takiego funkcjonuje i raczej nie będę sprawdzał.

Cena adaptera jest zdecydowanie przesadzona, no cóż, ale takie są prawa rynku. Nie sprawdzałem jaki jest udział w cenie dokładanego dekielka i UV, ale nie warto za to coś dopłacać nawet złotówki. Niestety moja kolekcja ozdób choinkowych się powiększyła.