Mam taki i uważam, że jest super.
http://www.allegro.pl/item543997816_..._wa_f_vat.html
Polecam te filtry, niekoniecznie ten rozmiar (może większy - do adaptera) i oczywiście niekoniecznie przez Allegro, chociaż na giełdzie foto ta sama cena.
no właśnie wg mnie to trochę naciągane, mam sx10is i wcale tak źle nie jest, fakt są szumy na większych ISO ale beż przesadyzmu...
Myślę, że wszelkie wątpliwości rozwieje ostatecznie test, który wg zapewnień:
Check back soon for our full review of the PowerShot SX1 IS!
Kochani.Mam jedno krotkie i konkretne pytanie: Jaki pilot jest dedykowany do SX10IS? Prosze o krotka, konkretna odpowiedz.
Blad inzynierow Canona. Do zdjec nocnych pozostaje samowyzwalacz? Gdybym wiedzial, na 1000% nie kupilbym tego aparatu.
dokładnie.
Aleście się tych szumów uczepili. To są kompakty i nimi pozostaną. Nie ma kompaktów, które nie szumią powyżej ISO400. Zapomnijcie o takich zdjęciach jak np., daleko nie szukając te: 1/40s ISO800, albo 1/60s ISO1600. Jeśli ktoś chce mieć mniejsze szumy ma kilka wyjść: zmnieszyć ISO i np. dokupić lampę (oczywiście nie zawsze zda egzamin), kupić lustrzankę, kupić Panasonica G1 (ale na razie są do niego chyba tylko dwa obiektywy), poczekać z zakupem aż zaczną w kompaktach montować większe matryce.
Szumy dla różnych ISO (i nie tylko) można porównać sobie na tych próbkach: SX1 IS i SX10 IS. Jak to Rosjanie mawiają: "follow the rabbit" (czyli szukajcie zdjęć z króliczkiem).