Strona 64 z 85 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W S2 IS tez mozna krecic filmy i pstrykac fotki w tym samym czasie. Fajny jest potem efekt na filmie

A tak wogole:
    http://www.sendspace.com/file/yn23yo
    Film fullHD w super macro, nagralem przed chwila (avi, kodek mpeg4 + wysoki bitrate)
    Kurcze musi byc niesamowity efekt podczas nagrywania jakis owadow w super macro, a tym bardziej przez DRC-250. Bajka

Gen
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PL@STI Zobacz posta
    zobaczcie i skomentujcie...
    Mnie tam sie podoba....
    To może podaj link, żeby było co zobaczyć…
    Cytat Zamieszczone przez PL@STI Zobacz posta
    zastanawiajace, że zdjecia robione w trakcie krecenia filmu wychodza duzo lepiej niz ten film.....
    Film jest przecież nagrywany w dużo mniejszej rozdzielczości niż zdjęcia.

PL@STI
    Guest

Domyślnie

Sorry zapomnialem podac linka...;o)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Gen Zobacz posta
    Film jest przecież nagrywany w dużo mniejszej rozdzielczości niż zdjęcia.
    Ale ja nie mowie o rozdzielczosci..mowi o doborze parametrow zdjecia, jest jasniejsze jakies bardziej wyrazne i w ogole ma lepszy kontrast
    Ostatnio edytowane przez PL@STI ; 07-02-2009 o 21:59 Powód: Automerged Doublepost

PL@STI
    Guest

Domyślnie

Okazuje sie ze ktos sie pokusil o calkiem przyzwoita kolekcje testow SX1 i zamiescil na specjalnej stronie, rozne tryby expozycji, zooma, itp..
    wszystko zebrane na jednej stronie

http://vimeo.com/sx1

To chyba juz rozwieje wszystkie watpliwosci...

knapers85
    Guest

Domyślnie

a może ktoś polecić jakieś filtry do canona sx10 is, łącznie z elementem łączącym do obiektywu (jak wiadomo nie ma gwintu) ?? pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Film fullHD w super macro, nagralem przed chwila (avi, kodek mpeg4 + wysoki bitrate)
    siudym możesz napisać jakim programem robiłeś konwersję do mpeg4 i dokładnie jakie ustawienia zastosowałeś. Ładny obraz i wysoka kompresja to mi się podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez knapers85 Zobacz posta
    a może ktoś polecić jakieś filtry do canona sx10 is, łącznie z elementem łączącym do obiektywu (jak wiadomo nie ma gwintu) ?? pozdrawiam
    Na razie nie ma adaptera do filtrów do SX1/10. LENSMATE przygotowuje taki adapter. Mieli coś o nim konkretnego napisać 6.II, ale na razie cisza. Pewnie będzie wiadomo z poniedziałek. Niektórzy wkręcają filtry 52mm w ten gwint-niegwint na obiektywie (z tego forum np. Gen). Podobno niektóre Hoya wchodzą (mi np. polaryzacyjny Hoya nie wchodzi). Jeśli Ci się uda to będziesz miał lekką winietę na szerokim kącie już przy jednym filtrze. Ponieważ adapter lensmate-a ma być na 58mm, a gwint-niegwint 52mm to proponuję Ci poczekać kilka dni i zobaczyć ile będzie kosztował zanim zainwestujesz w któryś rozmiar.

No i jeśli chcesz kupować filtry to napisz chociaż rodzaj (polar, UV, IR, efekty?). Przejrzyj też dwa przyklejone TUTAJ. Jeden o polarach drugi ogólnie.

Gen
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polanin Zobacz posta
    ...Niektórzy wkręcają filtry 52mm w ten gwint-niegwint na obiektywie (z tego forum np. Gen). Podobno niektóre Hoya wchodzą (mi np. polaryzacyjny Hoya nie wchodzi). Jeśli Ci się uda to będziesz miał lekką winietę na szerokim kącie już przy jednym filtrze...
    Mi polaryzacyjny "Hoya HD CIR PL" nie winietuje, jak jest sam wkręcony. Może dlatego, że jest bardzo cienki. Dopiero jak chcę nakręcić na UV, to widać obcięte rogi.
    ...proponuję Ci poczekać kilka dni i zobaczyć ile będzie kosztował zanim zainwestujesz w któryś rozmiar...
    Masz rację, jeśli adapter nie będzie drogi, to warto poczekać.
    W moim przypadku nawet gdyby dawali taki adapter darmo, już mi się nie będzie opłaciło zmieniać filtrów. Kupiłem najcieńsze jakie się dało (UV najlepszy w testach i polar najnowszy z najwyższej pułki).

knapers85
    Guest

Domyślnie

Na razie nie ma adaptera do filtrów do SX1/10. LENSMATE przygotowuje taki adapter. Mieli coś o nim konkretnego napisać 6.II, ale na razie cisza. Pewnie będzie wiadomo z poniedziałek. Niektórzy wkręcają filtry 52mm w ten gwint-niegwint na obiektywie (z tego forum np. Gen). Podobno niektóre Hoya wchodzą (mi np. polaryzacyjny Hoya nie wchodzi). Jeśli Ci się uda to będziesz miał lekką winietę na szerokim kącie już przy jednym filtrze. Ponieważ adapter lensmate-a ma być na 58mm, a gwint-niegwint 52mm to proponuję Ci poczekać kilka dni i zobaczyć ile będzie kosztował zanim zainwestujesz w któryś rozmiar.

No i jeśli chcesz kupować filtry to napisz chociaż rodzaj (polar, UV, IR, efekty?). Przejrzyj też dwa przyklejone TUTAJ. Jeden o polarach drugi ogólnie.
    chodzi mi ogólnie o filtry. na pewno będzie polar i uv, zobaczymy jak z ceną to może połaszę się o coś jeszcze...dzięki za odpowiedź) jak ktoś będzie coś o tym lensmate i filtrach pasujących wiedział proszę pisać) jeszcze raz dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gen Zobacz posta
    Mi polaryzacyjny "Hoya HD CIR PL" nie winietuje, jak jest sam wkręcony. Może dlatego, że jest bardzo cienki. Dopiero jak chcę nakręcić na UV, to widać obcięte rogi.(...)
    U mnie widać winietę przy jednym filtrze. Albo dlatego, że nie jest do końca wkręcony, albo jest grubszy niż Twój (mój to Hoya cir-pol z niebieskiej serii - dodatkowych oznaczeń jak HD nie znalazłem). Istnieje też trzecia możliwość mój jest i grubszy i nie do końca wkręcony.

Strona 64 z 85 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów