Dlatego Ci odpowiadam do 2m jakość kabla czy będzie ze złota czy z miedzi nie ma znaczenia.
PO drugie to już duży OT![]()
Kolejna prośba do posiadaczy SXów. Potrzebuje pokrowiec. Jedyny dedykowany jaki znalazłem to Canon DCC-800 ale termin dostawy to 2-3 tygodnie, a tyle czasu nie mam. Możecie coś godnego polecić?
Kurcze jak wszystko dotyczące SX1/10 będzie w jednym wątku to nikt nigdy się przez to nie przekopie. Chyba lepiej zakładać nowe wątki np. właśnie o torbę.
Ja niestety nie mogę nic polecić. Mogę Ci powiedzieć co jest za małe - torba, która była "akurat" na S2 IS (jednego z poprzedników). Ja nadal jej na razie używam, ale domknąć toto ciężko.
co ty się tak tych dedykowanych akcesoriów trzymasz ? :-D
Bierzesz aparat pod pachę i maszerujesz do sklepu i w praktyce możesz zobaczyć co ci dana torba czy pokrowiec oferuje. Nic nie zastąpi własnoręcznego pomacania, sprawdzenia solidności wykonania
Jak nie masz sklepu w okolic to może coś z allegro ?
http://www.allegro.pl/item537812833_...lublin_fv.html
Ja do swojego kupiłem:
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepro-edit-110.html#
Jestem z niej bardzo zadowolony.
Początkowo sądziłem, że jednak jest za mała, bo nie mieścił mi się oddzielnie tulipan, ale gdy trzymamy go na obiektywie "do tyłu" aparat wchodzi idealnie na styk. Wkładam go nie obiektywem do dołu, tylko do przodu. Z boku aparatu oddzielonego ruchomą przegrodą miejsce na dodatkowe akumulatorki, w bocznych kieszeniach zewnętrznych filtry, w kieszeni przedniej miejsce na karty pamięci, pilot, kabel i spory luz.
Na pokrywie w siatkowej kieszonce wewnętrznej ściereczka do optyki i ew, dokumenty.
Naprawdę polecam.
OK...
Poczytalem....
Z textow o kabelkach sie posmialem i sie ...zdecydowalem
Kupie tego sx1...ale czy ktos wie..
gdzie go mozna dostac od reki? Bo okazuje sie ze nie jest dostepny....
A ja za 2 tyg jade w gory i by sie przydal...
jakies info?
Ja kupiłem od ręki na pasażfoto.pl
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tylko jak okażesz zainteresowanie to gość podbija cenę.kupiłeem za 1849 choć parę dni wcześniej był po 1799zł . A teraz kosztuje 1750 !!! Niezły wałek . A co do dedykowanego futerału to chciałem mieć pewność,ze będzie dopasowany do aparatu.
Ostatnio edytowane przez artur s ; 06-02-2009 o 00:28 Powód: Automerged Doublepost
bardzo drogo....
a jest z Polskiego Canona , masz polska instrukcje i gwarancje?