To chyba inny test czytaliśmy??::
Owszem, wielokrotnie w teście zwracają uwagę na awarię pierwszego otrzymanego egzemplarza i ta wpadka Canona nieco "ustawiła" artykuł, ale poza tym w całym tekście nie znalazłem wzmianki o złej jakości wykonania, wręcz przeciwnie: Projektanci nie starali się ukrywać, że korpus jest plastikowy. Jego czarna, matowa powierzchnia sprawia jednak dość przyzwoite wrażenie. Przy tym okazał on się dość sztywny. Nie udało nam się go wygiąć, ani nie słychać było żadnych trzasków przy solidnym nawet ściskaniu.
Co do braku HD to mamy dwa siostrzane modele w tym SX1 który te HD ma, więc jaka to wada ?
W tym wątku prawie wszyscy krytykujący porównują parametry / możliwości do lustrzanek. A takiego uniwersalnego kompaktu szukają głównie amatorzy którzy potrzebują JEDEN aparat do wszystkiego. I dlatego właśnie ja, jako zupełny amator potrzebujący uniwersalnego aparatu o dużych możliwościach coraz bardziej przekonuję się właśnie do SX1 (bo mi zależy także na dobrych filmach). Gdyby nie aktualny brak kasy już bym go kupił. :-D