Cytat Zamieszczone przez Dark Fox Zobacz posta
Witam wszystkich an forum, zarejestrowałem się na tym forum, bo po przeczytaniu tego wątku nie kupiłbym Canon SX1, a nie żałuję tej decyzji.
Przypomnę nieskromnie, że swój pierwszy post na tym forum napisałem w podobnym tonie. Rzeczywiście, gdyby opierać się tylko na wcześniejszych opiniach
w tym wątku, to nie powinno się kupować SX1. Ale w miarę jak przybywa nowych właścicieli tego aparatu, ubywa "teoretyków, którzy z reguły są na "nie".

Do Twojej opinii mogę dodać, że jest to najbardziej uniwersalny kompakt jaki miałem kiedykolwiek. Robię nim zdjęcia w plenerze, w pomieszczeniach, nocne sceny miejskie a nawet wczoraj udało mi się zrobić super wyglądające zdjęcia fajerwerków WOŚP.

W sobotę zrobiłem kilkugodzinną sesję zdjęciową (około 200 -300 zdjęć) i zaledwie skasowałem jedno. Mimo, że fotografowałem również na sporym zoomie.
Potwierdzam również wygodę z akumulatorkami. Zawsze mam trzy komplety ze sobą ale teraz chyba ograniczę się do jednego dodatkowego. Po prostu bardzo trudno skończyć jeden komplet. Średnio wymieniam baterie po 3 - 4 dniach, co zaczyna jako żywo przypominić użytkowanie komórki.