Pokaż wyniki od 431 do 440 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Widok wątkowy

Dark Fox
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich an forum, zarejestrowałem się na tym forum, bo po przeczytaniu tego wątku nie kupiłbym Canon SX1, a nie żałuję tej decyzji.

1. Zdjęcia jak dla amatora są bardzo ładne, do mojego albumu w formacie 10x15 ideał, mogą być nawet przy ISO 800. oczywiście większe do ramki też wyjdą.
    2. Uniwersalność zoom'a powalająca (a czy ktoś będzie patrzył czy linia jest idealnie prosta, czy może odchylona 2mm to chyba w wypadku fotografii amatorskiej mało ważne).
    3. Sporo jeździmy z żona na wycieczki, dla nas ten aparat jest idealny (zdjęcia z bliska, a jak trzeba zabytki czy pejzaże z daleka uchwycić to jest nie problem)
    4. Baterie paluszki, podobno zły pomysł, ale... ile razy wam się skończyły baterie? Tu idziemy do kiosku i za 6-8 zł mam w miarę dobre baterie i robimy dalej zdjęcia.
    5.U mnie zarówno w rodzinie i jak wśród znajomych jestem pionierem z takim aparatem, wszyscy mają Canony 40D, 50D i 450D. Jak popatrzę na te osiągi z kitowymi obiektywami i te wielkie torby, a jak ktoś ma 3 obiektywy to szczerze współczuję. Oczywiście sam zastanawiałem się na Canonem 50D, ale to już nie ten przedział cenowy i musiałbym mieć do niego plecak. Zdjęcia oczywiście się z niego ładniejsze i nie mam tego zamiaru negować, ale czy ktoś to zobaczy w albumie??
    6. I na koniec filmy, FULL HD na telewizorze wyglądają przepięknie. Czasami słychać jak obiektyw dostraja ostrość na filmie, ale może oddam na gwarancji, żeby mi to poprawili. Jednak zawsze jak mam aparat mam i kamerę i to mi się niezmiernie bardzo podoba.

Reasumując za 1500-1700zł, mamy bardzo dobry aparat z możliwością nagrywania filmów w rozdzielczości Full HD. Jeśli ktoś ma pieniądze, planuje rozwijać swoje umiejętności to oczywiście polecam lustrzankę, ale nie tą za 1500-2000zł.

Acha, a pamiętam jak kiedyś byliśmy na wycieczce i gość z pół godziny kombinował, żeby w warunkach przełożyć obiektyw w lustrzance, tu nie ma tego problemu.

PS. Jak już ktoś się zdecydował na ten "słaby" jakby wynikało z opisu na forum aparat polecam do niego torbę LowePro Apex 110, kupiłem i jestem zadowolony wszystko mi się w nią mieści (przewody, tulipan, 2 filtry, zapasowe baterie, dodatkowa karta, pilot).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A i jeszcze był wątek dotyczący ładowarki jaką wybrać? Polecam Technoline BC-900, naprawdę wystarczy w zupełności i pięknie można dobierać sobie prądy ładowania i rozładowania dla każdej baterii.
    Ostatnio edytowane przez Dark Fox ; 12-01-2009 o 15:14 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów