Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
Troszeczkę nie rozumiem pomysłu na 450D w kicie IS jako alternatywy dla SX1 szczególnie.
IS kończy się na 55mm, SX1 troooooszeczkę dalej. 450D filmu nie nakręci.
Ogniskowe to kwestia obiektywu. Na kicie mam zamiar się podszkolić (chociaż wcale nie jest taki tragiczny jak to ludzie piszą) a za jakiś czas kupię sobie dwa obiektywy, w tym jeden tele
Bez zoomu x20 da się żyć, a filmu A610 powiem szczerze, że prawie w ogóle nie nagrywałem. Zdecydowanie wolę obrazy nieruchome.
Chciałem kupić trochę bardziej ambitny aparat - wybrałem 450D i nie żałuję. Zdjęcia z SX1 jakoś za bardzo mnie nie przekonują... Jakościowo powiem szczerze, że nie zauważyłem poprawy jakości w stosunku do A610 (mam wrażenie, że jest nawet gorzej - poza rozmiarem obrazu, który urósł z 5 do 10Mpx).
W ciężkich warunkach oświetleniowych lustro zamiata wszystkie kompakty Czekam tylko na jakiś test w plenerze bo do tej pory nie miałem okazji głębiej pobawić się nowym nabytkiem. Przydałby się jakiś wyjazd w góry, czy nad morze, żeby sprawdzić co 450D potrafi! Albo niech chociaż śnieg spadnie ;-)

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
Żałować czego? Wiesz, mam stały dostęp do dziesiątek kompaktów (w większości Canona) i jeśli A630 jest tak mały jak A520 (super sprzęt) to na pewno jest gruby i do kieszeni się nadaje, ale chyba kombinezonu narciarskiego.
Ja swojego A610 wciskam do kieszeni od luźniejszych spodni razem z etui
W bardziej "rurkowatych" jeansach etui przypinam do paska. Na wyjście typu impreza rozwiązanie jest idealne.