Pokaż wyniki od 1 do 10 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Widok wątkowy

PatNoe
    Guest

Domyślnie

Kolejna próba z fotografowania. Oczywiście nie mam tu zamiaru nikogo przekonywać do wyboru akurat tego aparatu więc zdjęcia są jakości roboczej.
    Poniższe zdjęcie jest zrobione w dość ciężkich warunkach dla aparatu: oświetlenie żarówka, tryb manual.
    Kwiatki żony...

Co do falowania do dodam że faktycznie na komputerze też się pojawia, i na pewno jest spowodowane dużą ilością urządzeń elektrycznych. Zrobiłem film w domu i nic takiego nie zauważyłem. Co do problemów z dźwiękiem to wiem skąd pochodził- kodeki. W pracy nie miałem odpowiednich do MOV. Mam jeszcze jedno zastrzeżenie co do jakości filmów, w domku przy słabym oświetleniu szumy spore na filmie także kamery z tego aparatu nie zrobimy, choć przy dobrym oświetleniu filmy na pewno wychodzą świetnie jak już zresztą mieliśmy okazję podziwiać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    Wg mnie SX1 mozna kupić, ale nigdy nie wydałym 1899 zł za ten aparat przy spadającyc cenach lustrzanek.Chyba, że komuś niezbyt zależy na jakości zdjęć i konieczne potrzebuje kręcić filmy aparatem (ja jestem zdania,że do tego celu jest kamera.
    jest kilka powodów dla których warto kupić aparat:
    1. Filmy i to dobrej jakości dlaczego mam kupować kolejny sprzęt skoro filmy robię bardzo sporadycznie także strzał w 10 z tymi filmami. Przydaje się często. Wiadomo najlepiej kupić osobno kamerę 2tyś potem aparat dla żony 600 zeta bo z lustrzanką sobie nie poradzi ( z obiektywami 3,5 tyś, i ie mówcie mi o 1800 zeta bo śmiech mnie ogarnie), no i lustrzanka dla mnie bo lubię się pobawić fotografia na poziomie ciut wyższym niż amator (eksperymentuję) załóżmy delikatnie dla początkującego 2,5 tyś.Razem 5100 . Więc proszę nie mówcie mi że lepiej kupić osobno jak kogoś stać to proszę bardzo ale proszę też nie być egoistą i nie krytykować z góry coś czego nawet w ręku się nie miało.

2.SuperZoom - pewnie że można gadać lepiej lustrzanka i kolejny (pewnie już 4 obiektyw za kolejne 1 tys zł )

3. Aparat jest naprawdę solidnie wykonany.

4. Z lustrzanką niestety nie wszędzie się wbiję (koncerty itd.) , tym bardziej z teleobiektywem no chyba że wykupie odpowiednie uprawnienia.

Ludzie ten aparat nie jest dla zawodowców którzy czują się z lustrzanka jak z własnymi jajcami w ręku, wybaczcie trochę wyrozumiałości i dobrego słowa dla tych których nie stać na pełny profesjonalizm. Nie ma sprzętu profesjonalnego za 1800 zł i komu te bajki... A Canon naprawdę bardzo dobrej jakości robi sprzęty i ten też jest bardzo dobry ale lustrzanką nigdy nie będzie.
    Ostatnio edytowane przez PatNoe ; 18-12-2008 o 00:54 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów