Strona 22 z 85 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Troszeczkę nie rozumiem pomysłu na 450D w kicie IS jako alternatywy dla SX1 szczególnie.
    IS kończy się na 55mm, SX1 troooooszeczkę dalej. 450D filmu nie nakręci. Oczywiście SX1 to dużo wolniejsza, ale jednak maszynka. Gdyby miała (odblokowany) raw to 85% użytkowników do pełni szczęścia potrzebowałoby tylko LX3 Panasa, który w porównaniu do np. TZ-1/2 nie ma shutter lagu. Dla mnie, teraz, zestaw LX3 + SX1 IS to zestaw, który obsłuży wszystkich amatorów a i w lekkiej reporterce nie powinien przynieść wstydu - M-jpeg, 4 kl/s, 1600, ultra szybka karta, zaczynamy strzelać 1 sekundę przed "tym momentem" (shutter lag) i dzięki M a nie L, kończymy 1 sekundę po tym momencie - do Netu czy gazety wystarczy.
    Poza tym jak wyjdzie SX2, to jest wysoce prawdopodobne, że ujrzymy alternatywny firmware dla SX1 wprowadzający zapis w raw i wtedy będzie jak w niebie (zer0 wyostrzania w aparacie).
    A kupując 450D imho pakujemy się w błędne koło. Szczególnie dziś, kiedy na D300 powoli zaczynamy mówić T-rex
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Niestety z lepszych testow nici - aparacik ledwo sie pojawil i blyskawicznie zniknal :/ Nagralem tylko kilka filmikow. Jedyne co moge powiedziec, to tylko, ze aparat jest strasznie wrazliwy na urzadzenia elektryczne. Film nagrany np. w sklepie, czy w centrum handlowym mial takie dziwne falowania obrazu na bokach, nie wyglada to za ladnie. Nagrywalem wieloma innymi aparatami i nigdy nie widzialem takich efektow.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Jedyne co moge powiedziec, to tylko, ze aparat jest strasznie wrazliwy na urzadzenia elektryczne. Film nagrany np. w sklepie, czy w centrum handlowym mial takie dziwne falowania obrazu na bokach, nie wyglada to za ladnie. Nagrywalem wieloma innymi aparatami i nigdy nie widzialem takich efektow.
    Możesz coś dokładniej? To były odbarwienia widoczne na ekraniku czy na kompie podczas odtwarzania materiału też był ten efekt widoczny?

BTW: Ma ktoś jakiś programik żeby sprawdzić jaki jest bitrate na filmiku 1080.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No wlasnie juz na TV jak odpalilem.

Domyślnie Sx10 is

Witam
    Czy ktoś wie jak jest z montowaniem Raynoxa DCR-250 MAKRO, spotkałem się z opiniami że można, z kolei inni mówią że nie. I tak w ogóle , jak sądzicie jest sens dokupować do tego aparatu konwerter.

Pozdrawiam

PatNoe
    Guest

Domyślnie

Aparat dotarł. Pokaże wam jedno zdjęcie tak na szybko robione bo już się ściemniało
    Canon SX1
    manual
    ISO80, 1/25, f4.0

co do filmów potwierdzam z tym falowaniem na wyświetlaczu tylko to widać, jak się zrzuci do kompa już tego nie ma ale znów dźwięk mi przerywa prawdopodobnie jest to efekt wolnej karty chyba mam 4gb 20mb/s

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No wlasnie falowanie mam na PC podczas wyswietlania. Nagrywajac tego nie zauwazylem, gdy odpalilem na TV bylo falowanie.

Cytat Zamieszczone przez Art1980 Zobacz posta
    Witam
    Czy ktoś wie jak jest z montowaniem Raynoxa DCR-250 MAKRO, spotkałem się z opiniami że można, z kolei inni mówią że nie. I tak w ogóle , jak sądzicie jest sens dokupować do tego aparatu konwerter.

Pozdrawiam
    Taki sam sens jak w przypadku stosowania z kazdym innym aparatem. Nie rozumiem problemu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

EDIT: (nie moglem juz edytowac poprzedniego postu)

Krotki sampel pokazujacy 'falowanie' obrazu - nie wiem jak dla kogo, ale dla mnie to upierdliwy efekt. Mam inne sample na ktorych widac zdecydowanie wyrazniej te 'falowanie', jednak ze wzgledu na osoby wystepujace na tych filmikach nie moge ich pokazac publicznie. MPG1 fullhd skopresowane bardzo, ale najwazniejsze, ze widac co i jak:
    http://www.speedyshare.com/765560543.html

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Moglby ktos linknac jakiegos pdfa do polskiej instrukcji SX1?
    Ew. ang......ale wolalbym polski, bo to przent dla kobiety i.....wole jak sobie sama przeczyta instr. za duzo tlumaczenia jak dla mnie
    prosze.)
    ............ew SX10???? w sumie to bardzo podobne.....
    Ostatnio edytowane przez Jacek23 ; 17-12-2008 o 20:58

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PatNoe Zobacz posta
    Aparat dotarł. Pokaże wam jedno zdjęcie tak na szybko robione bo już się ściemniało
    Canon SX1
    manual
    ISO80, 1/25, f4.0

co do filmów potwierdzam z tym falowaniem na wyświetlaczu tylko to widać, jak się zrzuci do kompa już tego nie ma ale znów dźwięk mi przerywa prawdopodobnie jest to efekt wolnej karty chyba mam 4gb 20mb/s
    Radom..
    i sąsiad na zdjęciu :grin:
    Heniek

Strona 22 z 85 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów