Pokaż wyniki od 1 do 10 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Mieszany widok

kerum
    Guest

Domyślnie

@bronson: nie jestem zainteresowany czytnikiem, ale z tego co piszesz rozumiem, ze moge podlaczyc aparat bezposrednio do PC i widziec go jak dysk bez dedykowanego software'u.

Pozdr.,
    K.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerum Zobacz posta
    z tego co piszesz rozumiem, ze moge podlaczyc aparat bezposrednio do PC i widziec go jak dysk bez dedykowanego software'u.
    Oczywiście, że tak. Przynajmniej u mnie tak jest:-) Natomiast jeśli masz software razem z aparatem, to może on Ci nieco "pomóc", choć to zalezy od preferencji.

Jeśli chodzi o zrzucanie samych zdjęć, to podłączam aparat bezpośrednio do kompa, korzystając z software'u, ale zawsze w zapasie mam czytik obsługujacy 4 rodzaje kart; to też bardzo przydatne urządzonko, a przy tym tanie:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez kerum Zobacz posta
    czy jest potrzebna instalacja jakiegos canon'owskiego softu aby zrzucac zdjecia przez USB po podlaczeniu do WinXp czy tez widac aparat jak dysk przy wykorzystaniu standardowych driver'ow WinXp i mozna zrzucac zdjecia od razu?
    Oczywiście, że tak. Przynajmniej u mnie tak jest:-)
    - Przeczyłoby to specyfikacji tego i innych kompaktów Canona ("Communication Settings: MTP, PTP" - z instrukcji SX10). - Mógłbyś pokazać jakiegoś screenshota?

http://en.wikipedia.org/wiki/Media_Transfer_Protocol

* Wyrażenie "jak dysk" pojmuję w ten sposób, że to wyłącznie system operacyjny kontroluje system plików (partycje) na karcie a nie aparat (udostępniający go jedynie systemowi operacyjnemu).
    ** Oczywiście wiem, że bez softu Canona system operacyjny potrafi samodzielnie zrzucać niektóre typy plików (zwłaszcza jpeg - zależne od widzi-mi-się programisty s.o.) m.in. z kompaktów Canona.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uprawnienia umieszczania postów