@bronson: nie jestem zainteresowany czytnikiem, ale z tego co piszesz rozumiem, ze moge podlaczyc aparat bezposrednio do PC i widziec go jak dysk bez dedykowanego software'u.
Pozdr.,
K.
@bronson: nie jestem zainteresowany czytnikiem, ale z tego co piszesz rozumiem, ze moge podlaczyc aparat bezposrednio do PC i widziec go jak dysk bez dedykowanego software'u.
Pozdr.,
K.
Oczywiście, że tak. Przynajmniej u mnie tak jest:-) Natomiast jeśli masz software razem z aparatem, to może on Ci nieco "pomóc", choć to zalezy od preferencji.
Jeśli chodzi o zrzucanie samych zdjęć, to podłączam aparat bezpośrednio do kompa, korzystając z software'u, ale zawsze w zapasie mam czytik obsługujacy 4 rodzaje kart; to też bardzo przydatne urządzonko, a przy tym tanie:wink:
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
- Przeczyłoby to specyfikacji tego i innych kompaktów Canona ("Communication Settings: MTP, PTP" - z instrukcji SX10). - Mógłbyś pokazać jakiegoś screenshota?
http://en.wikipedia.org/wiki/Media_Transfer_Protocol
* Wyrażenie "jak dysk" pojmuję w ten sposób, że to wyłącznie system operacyjny kontroluje system plików (partycje) na karcie a nie aparat (udostępniający go jedynie systemowi operacyjnemu).
** Oczywiście wiem, że bez softu Canona system operacyjny potrafi samodzielnie zrzucać niektóre typy plików (zwłaszcza jpeg - zależne od widzi-mi-się programisty s.o.) m.in. z kompaktów Canona.
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\