-
Dopiero zaczyna
Dylematów ciąg dalszy
Byłem dzisiaj w sklepie, trzymałem w łapach SX10 i napalałem się przez szybkę na 450D... Wizualnie SX prezentuje się okazale. Poręczny, dobrze spasowany co prawda plastik ale dobrej jakości. Do tego bardzo użyteczną rzeczą jest ruchomy ekran (po przesiadce z A610 brakowało by mi tego dodatku). Początkowo szukając nowego aparatu podstawowym kryterium było właśnie żeby był to Canon i posiadał uchylany ekranik (co mi znacznie zawężyło grono potencjalnych ofiar). Gabaryty niby duże ale w stosunku do 450tki jest na prawdę w sam raz
Niestety nie odpaliłem go bo pożałowali w sklepie baterii. Chciałem mieć również aparat działający na akumulatorkach AA, kupując przy okazji ładowarkę ładującą nieparzystą ilość akumulatorków (do innych zastosowań ale taki zakup pozwolił by mi załatwić dwie rzeczy za jednym zamachem).
Z drugiej strony lustro to wyższy stopień wtajemniczenia, wyższa jakość zdjęć, mniejsze szumy, do tego ponoć kitowy 18-55 IS jest całkiem przyzwoity w swojej klasie i posiada gwint na filtry 58mm (takie dokładnie posiadam - macro, połówkę szarą i polar liniowy). Zaoszczędziłbym tym samym kilka PLN. Niestety zoom tego obiektywu mógłby być większy bo chciałbym móc robić nieco większe zbliżenia niż w A610.
Mam też pytanie, czy polar liniowy nie będzie czasem zakłócał pracy AF lustrzanki?
Nie wiem już sam co robić... Co za popaprany temat :-? Sam jestem ciekaw na co postawię a premiera SX1 tuż tuż...
Ostatnio edytowane przez szyna ; 04-12-2008 o 02:35
Uprawnienia umieszczania postów