Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
Miło mi w takim razie oznajmić, że jestem w tym "prawie 0%":grin: Słyszałeś, że apetyt rosnie w miare jedzenia? Duzo w tym prawdy, bo ja bylem w podobnej sytuacji. Kiedy 2 lata temu kupowałem sobie Canona S3 IS nie wiedzialem NIC o fotografii. Dopiero po czasie zacząłem uczyć się teorii, zgłębiać możliwości aparatu, aż do momentu kiedy byłem z niego zadowolny i mogłem powiedzieć, że potrafię go wykorzystać. Po jakims czasie zaczęło mi brakować RAW'ów i choć wiedziałem, że nie robilbym w tym formacie całych serii zdjęć, to czasem warto coś takiego mieć. Byc może dla samego faktu posiadania, a czasem konkretnie w jakimś celu.
Sądzę, że posłużyłeś się tu zbyt duzym ogólnikiem, bo w zasadzie nie wiesz kim będą osoby kupujace ten model, jakie będzie ich doświadczenie w dziedzinie fotografii i jakim celom będzie on służył..
Pozdrawiam
Zgadzam się się z tym, od czasu kiedy kupiłem SX10 IS w stanach nie wiedziałem nic o fotografii, aby rozszyfrować go do końca (Av, TV i M to była czarna magia) zacząłem szukać instrukcji do tego aparatu aż trafiłem tutaj, i tak to się zaczęło. Sprzedałem SX10 IS ponieważ nie spełniał już moich oczekiwań i kupiłem lustro, czego nie żałuję.

Niektórzy tu piszą że nie chcą lustra bo to wielkie wydatki, kupa sprzętu noszona ze sobą, a tym czasem to nie prawda, idąc na imprezę SX10 nie włożysz w kieszeń a będziesz miał w takiej samej torbie jak lustrzankę, jeśli chodzi o koszty to na początek Kitowy obiektyw dla amatora wystarczy i od SX1 jest to 300/400 zł (zależnie od modelu lusta, 20D + Kit to już cena SX1) więcej ALE lepsza jakość + możliwość rozbudowy sprzętu w przyszłości.

Więc podsumowując: jak duży aparat na wakacje to lustro, jak mały na imprezę lub narty to tylko mała cyfrówka (np. Seria G jest świetna, lepsza od SX)

myślę że obecni posiadacze SX'ów będą chcieli więcej bo to im nie wystarczy, jest to świetny aparat na początek.