Pokaż wyniki od 1 do 10 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Teddy58, mógłyś wrzucić parę linków do swoich zdjęć w pełnym rozmiarze, szczególnie zrobionych na wysokich ISO od 400 wzwyż. Pomogłoby to tym którzy noszą się z zamiarem kupna tego aparatu.
    Można wysnuć taki subiektywny wniosek, że ci którzy spodziewali się cudów po CMOS'ie w stosunku do CCD o rozmiarach 1/2,3 cala nieco się zawiedli. Pytanie czy czasem wymagania nie były zbyt daleko idące.

Cytat Zamieszczone przez rosim
    Przynajmniej nie mam obaw, że dłuższe kręcenie filmów aparatem zniszczy jego matrycę, a chyba zbyt korzystne dla takiej matrycy to nie jest, ale może się mylę.
    Cytat Zamieszczone przez Teddy58
    I na koniec ponawiam pytanie. czy opinia o szybszym zużywaniu się matrycy ma jakieś oparcie w faktach, bo na razie są to tylko zarzuty ad personam. Piszmy o konkretach.
    Jakoś nie zauważyłem żeby wypowiedź Rosima, dotyczyła jakiejkolwiek persony, widzę tylko obawę, na dodatek zakładając jej niezasadność.
    Co do zużywania się matrycy przy filmowaniu, uważam, że można by się było zacząć zastanawiać nad tym problemem, gdyby aparatu używano do monitoringu 24h/dobę, a tak, no cóż wszystko się szybciej zużywa jak się używa, chociaż psuć się częsciej psuje, jak się mało używa, ot taki paradoks poparty osobistym doświadczeniem.
    Wniosek który mi się nasuwa, to korzystać bez obaw i stresu, najcześciej zanim się sprzęt popsuje i tak będziemy się rozglądać za nowszym.
    Ostatnio edytowane przez Juriko ; 05-01-2009 o 16:41

Uprawnienia umieszczania postów