Strona 77 z 85 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

znajomi mają SX1 i zero problemu z obiektywem, ja mam SX10 i też nie narzekam - wszystkie wymienione przeze mnie aparaty mają fabryczny firmware

z obrazem odwrotnie wyświetlanym to => menu > druga zakładka > auto-obracanie

w niektórych pozycjach źle wyświetla, ale te niektóre to takie gdzie normalnie się nie korzysta z nich ;-)
    Ostatnio edytowane przez bronson ; 11-04-2009 o 14:52

jakrysz
    Guest

Domyślnie

Mam sx1. Żadne opisywane wady w moim egzemplarzu nie występują, nawet po wgranym firmware. Za to autofokus "pod zdechłym azorkiem" Z każdej serii zdjęć ponad 20 % jest do wyrzucenia ze względu na brak ostrości. Wesołych Świąt.

rainlow
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Ale co ma wizjer do obracanego ekranu..?
    Jeśli chodzi Ci o to, że obraz na wyświetlaczu się obraca (przy zmianie jego położenia) to może być włączona funkcja "odwróć obraz" (czy jakos tak) w menu..:wink:
    Niestety coś tam ma obracany ekran do wizjera.
    I nie chodzi mi tutaj o autorotację.
    Np.
    Jak otwierasz ekran (zakładając, że jest on zamknięty ekranem do obudowy) to patrząc od tyłu na aparat masz obraz wyświetlany odpowiednio.
    Przechodzisz przed aparat.
    Teraz wystarczy przekręcić ekran o 180st do autoportretu (widzisz siebie stojącego przed aparatem), jeśli by się obraz nie przekręcił to będziesz widzieć siebie "do góry nogami".
    Właśnie coś takiego sporadycznie dzieje się w moim aparacie i przechodzi to też na wizjer. Delikatne przyciśnięcie od dołu na otwierany wyświetlacz powoduje powrót do normy. Pewnie jakiś "styk" ma delikatny luz.
    Na szczęście dawno już tego nie miałem, może się dotarło.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainlow Zobacz posta
    Przechodzisz przed aparat.
    Teraz wystarczy przekręcić ekran o 180st do autoportretu (widzisz siebie stojącego przed aparatem), jeśli by się obraz nie przekręcił to będziesz widzieć siebie "do góry nogami".
    No tak, to u siebie też zauważyłem..:-)
    Niemniej, bez względu na położenie ekranu, czy aparatu, obraz w wizjerze się nie zmieniał, stąd tez moje zdziwienie..

Ale to może dlatego, że ja SX'ów nie miałem.. i znowu się wypowiadam..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

ja trochę żałuję że sprzedałem SX10 IS był bardzo, bardzo uniwersalny i moje upieranie się że w trochę większej cenie można zastąpić go lustrem było bez sensu, brakuje trochę tego 500mm i ostrzenia w SM o 0cm :/
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

JaMi
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymura Zobacz posta
    ja trochę żałuję że sprzedałem SX10 IS był bardzo, bardzo uniwersalny i moje upieranie się że w trochę większej cenie można zastąpić go lustrem było bez sensu, brakuje trochę tego 500mm i ostrzenia w SM o 0cm :/
    poniewaz mialem okazje wymiany swojego SX1 na cokolwiek innego, zastanawialem sie nad 450D (z niewielka doplata). Polatalem z 450D i obiektywem (do 200)....i spasowalem. SX1 jest ciezki, ale lustrzanka z jednym albo lepiej dwoma obiektywami - dziekuje, postoje

Wrocilem do SX1 i jakos wszystko mi w nim pasuje

Domyślnie

nie znalazłem więc zapytam, czy da się w SX1 włączyć wspomaganie lampy AF na 580EX, bo cały czas działa tylko zielone światełko na aparacie.

Domyślnie

w SX10 nie da się użyć wspomagania AF z 430EX, więc z SX1 i 580EX jest to samo. Na forum znalazłem info, że seria G też nie podświetla żarówki w lampie.

Apropo wspomagania AF z aparatu - jak są naprawdę ciężkie warunki oświetleniowe to ta lampka pomaga, ale w pozostałych sytuacjach powoduję złe ustawienie ostrości. Na weselu kilka razy źle ustawiła ostrość, a w mini studio co druga fotka była nieostra. Wyłączyłem wspomaganie i teraz ponad 90% fotek z ministudia jest dobrze "wyostrzone".

czator
    Guest

Domyślnie

a czy da się w jakiś inny sposób wspomagać AF w SX1 ?? często robię zdjęcia w clubach i niestety częst światło jest bardzo słabe, nawet wspomaganie z aparatu nie pomaga,... :/ bo jak nie to trochę się wrobiłem, bo wszędzie piszą że te aparaty współpracują z lampami EX a jak widać nie do końca :/

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czator Zobacz posta
    a czy da się w jakiś inny sposób wspomagać AF w SX1 ?? często robię zdjęcia w clubach i niestety częst światło jest bardzo słabe, nawet wspomaganie z aparatu nie pomaga,... :/ bo jak nie to trochę się wrobiłem, bo wszędzie piszą że te aparaty współpracują z lampami EX a jak widać nie do końca :/
    Wymienic to cos na aparat fotograficzny.

Strona 77 z 85 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów