Strona 71 z 85 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Domyślnie

Możecie napisać jak długo trwa proces akualizacji firmware (ostatnio nie wierze do końca moim akumulatorom )

mig25
    Guest

Domyślnie

2 min maksymalnie trwał u mnie.

Domyślnie

Gdzieś w instrukcji mi mignęło, że RAW-y będą tylko dla 4:3.
    Napiszcie jeszcze jak jest z szybkością "continuous shooting". Spadła, została stała, stała przez kilka zdjęć potem spada? Nie mam na razie jak zrobić aktualizacji, a nurtuje mnie to pytanie już jakiś czas.

agentj23
    Guest

Domyślnie

Mnie się wydawało, że było bliżej 3 minut, ale to max. Tak - RAW jest tylko w formacie 4:3. Jest też opcja RAW+JPG. Prędkość zdjęć seryjnych spadła do ok. 1,5 przy RAW, a przy RAW+JPG do ok. 1 kl/s. Nie robiłem dokładnych analiz, są to wyniki na ucho. Używam SanDisk Ultra II z prędkością zapisu 9MB/s.

Domyślnie

Może ktoś w kilku punktach streścić procedurę aktualizacji? Pliki łącznie z angielską procedurą pobrałem, ale nie jestem pewien czy w "step 2" dobrze złapałem o co chodzi a nie chciałbym czegoś skopać. Z góry dziękuję.

Domyślnie

sprawa nieaktualna, udało mi się bez problemu :-D

leszek.gaup
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiutek Zobacz posta
    Widzę, że "ujawnia się" coraz więcej użytkowników SX1.

Mam do nich prośbę.

Powrzucajcie przykładowe fotki z SX1 bez obróbki i z exifem. Nieobrobionych fotek z SX1 jest bardzo mało i zdania na temat możliwości aparatu trudno sobie wrobić na podstawie kilku fotek albo filmików
    Więc daje kilka fotek z mojego aparatu. Mam o niespełn 2 tygodnie ale dla mnie super aparat. Proszę o żetelą ocene zdjęc. W póżniejszym czasie poopisuje zdjęcia.
    http://picasaweb.google.com/alex.gaup
    zapraszam do oglądania

rainlow
    Guest

Domyślnie

Witojcie
    Pytanie dla osób które już wgrały nowy firmware.

Czy 1 min filmu to u was 300MB tak jak u mnie ?

Nakręciłem sobie film o długości 3.15 min i zajął mi on ponad 1GB miejsca na karcie. Różnicy w jakości nie widzę a objętość się zwiększyła.

Też tak macie ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Alex

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszek.gaup Zobacz posta
    Więc daje kilka fotek z mojego aparatu. Mam o niespełn 2 tygodnie ale dla mnie super aparat. Proszę o żetelą ocene zdjęc. W póżniejszym czasie poopisuje zdjęcia.
    http://picasaweb.google.com/alex.gaup
    zapraszam do oglądania
    dzięki za przykładowe fotki
    Jest tutaj osobny dział służący prezentacji swoich fotek i znani kompetentni forumowicze je oceniają :-D. Bałbym się tam coś wstawić

rainlow

nowe firmware zdaje się wprowadza tylko zapis RAW-ów a le o filmach nic nie wiadomo. Zresztą niby co miało by się w filmach poprawić ? Chyba tylko kodek i/ lub bitestream

Domyślnie

U mnie 2'39" filmu hd przy starym firmware zajmowało 807MB, a film tej samej długości po aktaalizacji zajmuje 814MB - więc to samo. Jak widać wielkość pliku z filmem nie ma związku ze zmianą firmaware.

Strona 71 z 85 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów