Strona 70 z 85 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gandy Zobacz posta
    czyżby ja blokowała karta????
    IMHO karta nie może blokować, bo nawet gdy nie jest wsunięta do końca slotu, to nie haczy o żaden element pokrywki.
    Żaden autoryzowany user SX10 się nie wypowiedział, więc nie mozna miec pewności, ale:
    Jesli budowa klapki zamykającej slot kart pamięci się nie zmieniła w kompaktach serii S, to ta plastikowa klapka powinna być osadzona na małej metlowej płytce która z kolei jest przymocowana na zawiasie do aparatu. Przy okazji przytrzyuje ją sprężynka, która powoduje, że klapka odskakuje, gdy się ją odhaczy od pozycji zamkniętej.
    Jesli zwróciłes wcześniej na to uwage i się zgadza, to ok, jeśli w Twoim aparacie jest inaczej, nie musisz czytać dalej..
    Owa klapka i metalowa płytka przesuwają się wzgledem siebie, ale są osadzone na kilku zaczepach, wszystko wyglada na dobrze spasowane, więc musiałbyś nieźle przywalić w chwili, gdy klapka byla otwarta, żeby coś się stało. Z drugiej strony to są małe, cienkie i plastikowe elementy, wię równie dobrze coś mogło się odgiąć i już nie działa jak powinno:-) Tak generalnie to musiałbym sprawdzić to wszystko organoleptycznie, bo tłumaczenie z pamięci, gdy nie trzyma sie aparatu, też ciężko:-)

Pozdrawiam

PS: Tak wogóle, to ta klapka nie chce się przesunąć, czy obrócić, bo jesli to drugie to problem mógłby tkwić w zawiasach albo sprężynce:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Jak w sx1 is ustawić datę i godzinę żeby była widoczna na zdjęciu nie mogę znaleźć w instrukcji

jakrysz
    Guest

Domyślnie

Zgodnie z instrukcją w SX! IS nie można wprowadzić daty na poziomie wykonywania zdjęcia. Jest to możliwe (znowu zgodnie za instrukcją) dopiero podczas obróbki zdjęcia w kompie. Również w załączonym na płycie programie. Jest to informacja teoretyczna (z instrukcji). Nie próbowałem praktycznie.

gandy
    Guest

Domyślnie

[QUOTE=Slider;612835]IMHO karta nie może blokować, bo nawet gdy nie jest wsunięta do końca slotu, to nie haczy o .....

dzięki slider za zainteresowanie i porady )) Dałem sobie jakos radę,jednak okazało się ,że po uderzeniu/???/ karta wyskoczyła ze swojego gniazda i cisnęła na pokrywkę,musiała o coś tam zahaczyc,pokrywka dała sie lekko uc hylić jedną stroną,włożyłem tam pilniczek do poznokci,wcisnąlem kartę na swoje miejsce i otworzyłem pokrywkę,udało się to zrobić bez zarysowania aparatu,teraz jest wszystko ok,jeszcze raz dziękuję Slider za porady
    pozdr a.

p.s.
    chciałbym dodać,może to kogoś zainteresuje,że baterie/aku GP/ w sx10 wytrzymały 2 miesiące po naładowaniu,w tym czasie zrobiłem niecały 1000 zdjęć no i pobawiłem sie trochę aparatem,także chyba nieżle....
    Ostatnio edytowane przez gandy ; 02-03-2009 o 23:22

mig25
    Guest

Domyślnie

Nowy firmware do SX1 wkońcu dostępny: http://web.canon.jp/imaging/dcp/firm...1is/index.html

agentj23
    Guest

Domyślnie

A mnie wyskakuje 'access error' jak chcę ściągnąć. Czy ktoś już ściągnął ten nowy firmware?

rainlow
    Guest

Domyślnie

Soft ściągnięty i zaraz będzie próba wgrania go.
    Szkoda, że jest info tylko o formacie RAW.

Edit.
    No i sofcik zainstalowany.
    RAW działa, narazie znalazłem go tylko w trybie M i formacie 4:3.

Reszta zabawy jutro.
    Ostatnio edytowane przez rainlow ; 18-03-2009 o 23:03

mig25
    Guest

Domyślnie

I tylko tam można go znaleść....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

U mnie RAW jest w programach C, M, Av, Tv, P i tylko w formacie 4:3. Można w opcjach zaznaczyć aby zapisywał nam w RAW+L z najlepszą jakością. Niestety w programach tematycznych go nie ma a szkoda, bo mogli by dać go, chociaż do długich czasów gdzie mógłby się bardzo przydać. Ciekawe czy coś jeszcze po cichu zmienili czy tylko faktycznie ten RAW tylko dodali. Powiedzcie jakie są wasze spostrzeżenia po zmianie softu.
    Ostatnio edytowane przez Darkovski ; 20-03-2009 o 10:14

Strona 70 z 85 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów