Pokaż wyniki od 1 do 10 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Mieszany widok

rainlow
    Guest

Domyślnie

U mnie, szczęśliwie, takiej wady nie ma.
    Włączam, wyłączam często i bez wyżej opisanych problemów.

Jedyna wada to sporadycznie odwrócony obraz we wizjerze, to zapewne błąd na złączu obracanego ekranu.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainlow Zobacz posta
    Jedyna wada to sporadycznie odwrócony obraz we wizjerze, to zapewne błąd na złączu obracanego ekranu.
    Ale co ma wizjer do obracanego ekranu..?
    Jeśli chodzi Ci o to, że obraz na wyświetlaczu się obraca (przy zmianie jego położenia) to może być włączona funkcja "odwróc obraz" (czy jakos tak) w menu..:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

rainlow
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Ale co ma wizjer do obracanego ekranu..?
    Jeśli chodzi Ci o to, że obraz na wyświetlaczu się obraca (przy zmianie jego położenia) to może być włączona funkcja "odwróć obraz" (czy jakos tak) w menu..:wink:
    Niestety coś tam ma obracany ekran do wizjera.
    I nie chodzi mi tutaj o autorotację.
    Np.
    Jak otwierasz ekran (zakładając, że jest on zamknięty ekranem do obudowy) to patrząc od tyłu na aparat masz obraz wyświetlany odpowiednio.
    Przechodzisz przed aparat.
    Teraz wystarczy przekręcić ekran o 180st do autoportretu (widzisz siebie stojącego przed aparatem), jeśli by się obraz nie przekręcił to będziesz widzieć siebie "do góry nogami".
    Właśnie coś takiego sporadycznie dzieje się w moim aparacie i przechodzi to też na wizjer. Delikatne przyciśnięcie od dołu na otwierany wyświetlacz powoduje powrót do normy. Pewnie jakiś "styk" ma delikatny luz.
    Na szczęście dawno już tego nie miałem, może się dotarło.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainlow Zobacz posta
    Przechodzisz przed aparat.
    Teraz wystarczy przekręcić ekran o 180st do autoportretu (widzisz siebie stojącego przed aparatem), jeśli by się obraz nie przekręcił to będziesz widzieć siebie "do góry nogami".
    No tak, to u siebie też zauważyłem..:-)
    Niemniej, bez względu na położenie ekranu, czy aparatu, obraz w wizjerze się nie zmieniał, stąd tez moje zdziwienie..

Ale to może dlatego, że ja SX'ów nie miałem.. i znowu się wypowiadam..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uprawnienia umieszczania postów