Strona 71 z 75 PierwszyPierwszy ... 21616970717273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Mieszany widok

malutki_21
    Guest

Domyślnie

Slider dzięki za pomoc również pozdrawiam

czekam na kogoś kto zna się na lampach i mógłby mi poradzić jakiś sprzet do sx10:-) nie chodzi tu o coś co kosztuje jak drugi aparat, tylko o coś co jest dobre i niedrogie

czy np. ten sprzęt byłby dobry Tumax 386AFZ????
    Ostatnio edytowane przez malutki_21 ; 02-06-2009 o 00:08

Domyślnie

Czy w canonie SX10 są mniejsze szumy na wyższych czułościach ISO niż w canonie s5 is ??
    a jeśli tak to na jakich czułościach jest znośne iso (mam S5 i więcej niż 200 nie ustawię bo na 400 już szumy straszne)
    SX10 ma matryce 1/2,3 cala i 10 mnl pix
    S5 ma matryce 1/2.5 cala i 8 mnl pix
    Ps. A jak jest z mocowanie filtrów w sx10 ?? słyszałem że nie da się tulejki doczepić ??

Dopiero zaczyna

Domyślnie

malutki_21 np. niedrogie masz sam w aparacie, polecam przeczytać instrukcję. W trybach m.in. Tv Av jest funkcja po naciśnięciu "FUNC. SET" w trybie foto na pasku po lewej, "sekwencja naświetlania", spróbuj wpierw tym się pobawić, maksymalnie ISO 400 do tego ustaw. Ogólnie poczytaj o tej funkcji, bo może Ci pomóc i okaże się że jednak lampy nie potrzebujesz.

axel3D 52 mm średnica gwintu, i takiego filtru szukaj. W SX10 ISO 400 jeszcze spokojnie przejdzie.

mkcezar
    Guest

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item645279471_rewolucja_adapter_na_filtr_do_canon_ sx10_sx_1_is.html[/url]

mirasor
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Wczoraj kupiłem aparat Canon SX10 IS i w związku z aparatem mam jedno jak na razie pytanko, czy podczas załączania aparacika powinien lekko wysunąć się obiektyw bo u mnie tak jest.Pytanko może troszkę śmieszne ale jak jest coś nie tak to mam możliwość zwrotu. Proszę o odpowiedz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkcezar Zobacz posta
    http://www.allegro.pl/item645279471_rewolucja_adapter_na_filtr_do_canon_ sx10_sx_1_is.html[/url]
    Bezpośrednio od producenta ze Stanów wychodzi ok. 70 zł. Może teraz trochę inaczej, bo sprawdzałem ze 2-3 miesiące tamu, a kurs się pewnie zmienił.

Cytat Zamieszczone przez mirasor Zobacz posta
    (...)czy podczas załączania aparacika powinien lekko wysunąć się obiektyw bo u mnie tak jest(...)
    Tak powinien się wysunąć, a podczas "zoomowania" powinien się wsuwać i wysuwać jeszcze bardziej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Całe allegro, kity wciskają aby tylko ludzie kupili. I już nie pisze o tym w aukcji, że później nie założysz "tulipana" na obiektyw, bo ten "bajer" co sprzedaje wykorzystuje to właśnie mocowanie. Jednak sprzedawca śmie twierdzić, że: "Aparat zachowuje swoją pełną funkcjonalność."
    Ostatnio edytowane przez bronson ; 04-06-2009 o 21:23

mkcezar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bronson Zobacz posta
    Całe allegro, kity wciskają aby tylko ludzie kupili. I już nie pisze o tym w aukcji, że później nie założysz "tulipana" na obiektyw, bo ten "bajer" co sprzedaje wykorzystuje to właśnie mocowanie. Jednak sprzedawca śmie twierdzić, że: "Aparat zachowuje swoją pełną funkcjonalność."
    Przy zakupach zwłaszcza przez internet niewątpliwie należy zachować rozwagę, ale także z rozwagą trzeba przyjmować podpowiedzi na forach. Ja zakupiłem adapter do filtrów i uważam, że jest to dobre rozwiązanie. Chyba obecnie nie ma rozwiązania alternatywnego, bo za takowe nie uważam wkręcania na siłę w sx10 czy sx1 filtrów 52mm. Jeżeli chce się bardzo łączyć filtry z osłoną przeciwsłoneczną to można użyć tulipana wkręcanego. Nie wiem jak coś takiego funkcjonuje i raczej nie będę sprawdzał.

Cena adaptera jest zdecydowanie przesadzona, no cóż, ale takie są prawa rynku. Nie sprawdzałem jaki jest udział w cenie dokładanego dekielka i UV, ale nie warto za to coś dopłacać nawet złotówki. Niestety moja kolekcja ozdób choinkowych się powiększyła.

malutki_21
    Guest

Domyślnie

sx10 bardzo ładne zdjęcia w dzień i w słoneczne dni, bardzo brzydkie, zaszumione zdjęcia w nocy i przy słabym świetle (bez lampy oczywiście) to tylko tak u mnie czy u wszystkich tak jest???

mig25
    Guest

Domyślnie

Na aukcji jest napisane ,że istnieje możliwość zakupu samego adaptera...
    Może istnieje możliwość ,żeby zamiast filtru UV był od razu polaryzacyjny.

Strona 71 z 75 PierwszyPierwszy ... 21616970717273 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów