Strona 68 z 75 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Mieszany widok

JaMi
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymura Zobacz posta
    ja trochę żałuję że sprzedałem SX10 IS był bardzo, bardzo uniwersalny i moje upieranie się że w trochę większej cenie można zastąpić go lustrem było bez sensu, brakuje trochę tego 500mm i ostrzenia w SM o 0cm :/
    poniewaz mialem okazje wymiany swojego SX1 na cokolwiek innego, zastanawialem sie nad 450D (z niewielka doplata). Polatalem z 450D i obiektywem (do 200)....i spasowalem. SX1 jest ciezki, ale lustrzanka z jednym albo lepiej dwoma obiektywami - dziekuje, postoje

Wrocilem do SX1 i jakos wszystko mi w nim pasuje

Domyślnie

nie znalazłem więc zapytam, czy da się w SX1 włączyć wspomaganie lampy AF na 580EX, bo cały czas działa tylko zielone światełko na aparacie.

Domyślnie

w SX10 nie da się użyć wspomagania AF z 430EX, więc z SX1 i 580EX jest to samo. Na forum znalazłem info, że seria G też nie podświetla żarówki w lampie.

Apropo wspomagania AF z aparatu - jak są naprawdę ciężkie warunki oświetleniowe to ta lampka pomaga, ale w pozostałych sytuacjach powoduję złe ustawienie ostrości. Na weselu kilka razy źle ustawiła ostrość, a w mini studio co druga fotka była nieostra. Wyłączyłem wspomaganie i teraz ponad 90% fotek z ministudia jest dobrze "wyostrzone".

czator
    Guest

Domyślnie

a czy da się w jakiś inny sposób wspomagać AF w SX1 ?? często robię zdjęcia w clubach i niestety częst światło jest bardzo słabe, nawet wspomaganie z aparatu nie pomaga,... :/ bo jak nie to trochę się wrobiłem, bo wszędzie piszą że te aparaty współpracują z lampami EX a jak widać nie do końca :/

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czator Zobacz posta
    a czy da się w jakiś inny sposób wspomagać AF w SX1 ?? często robię zdjęcia w clubach i niestety częst światło jest bardzo słabe, nawet wspomaganie z aparatu nie pomaga,... :/ bo jak nie to trochę się wrobiłem, bo wszędzie piszą że te aparaty współpracują z lampami EX a jak widać nie do końca :/
    Wymienic to cos na aparat fotograficzny.

Domyślnie

Czator spróbuj robić na hiperfokalnej. Nie będziesz musiał w ogóle ostrzyć. Półśrodek, ale uważam, że to niezły sposób. Tu jest stronka gdzie możesz sobie to poprzeliczać. Jest nawet SX1 na liście.

Cytat Zamieszczone przez Jacek23 Zobacz posta
    Wymienic to cos na aparat fotograficzny.
    Genialne, że też wcześniej na to nie wpadłem...

Domyślnie

Mam pytanie do posiadaczy SX 10. Czy macie problem z łapaniem ostrości przy fotografowaniu obiektów w ruchu (w moim przypadku - dziecko na huśtawce) w piękny słoneczny dzień.

czator
    Guest

Domyślnie

no to w takim razie zostanie mi tylko to wyliczanie, chyba ze jakaś lampa będzie miała funkcję doświetlania przed zrobieniem zdjęcia bo ta 580ex tego chyba nie miała, a widziałem ostatnio coś takiego w nikonie znajomego... ogólnie zdjęcia nie są robione z dużych odległości, ale niestety w bardzo złym świetle...

Gomaniak
    Guest

Domyślnie

Witam mam pytanko ostatnio nagrałem film ale nie ma sciezki dzwiękowej jak ja przy kolejnym filmowaniu włączyć ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

instrukcja obsługi s.88 bądź w programie do odczytu pdf s.90 ewentualnie są to ustawienia w menu aparatu (żółta zakładka), Dźwięk... => Wzm. mikrofonu (ustaw opcję na AUTO). "Baw" się aparatem, wtedy poznajesz jego cechy, pozdrawiam.

Strona 68 z 75 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów