Strona 58 z 85 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Alex

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    lesiutek - napisales, ze "Nie zgodzę się z Tobą. Cokolwiek kręci filmy, to film z rozdzielczością 640x480 nie może być dobrej jakości"
    A ja odpisalem, ze 640x480 wlasnie MOZE byc dobrej, a nawet rewelacyjnej jakosci
    wiem co napisałeś
    nie mam dostępu do nie skompresowanego materiału 640x480 wiec nie widziałem takiego cuda.
    Mimo to obawiam się, że na telewizorze >42" oglądający materiał 640x480 będzie wyglądał gorzej niż średni materiał fullHD.
    Mam nadzieję że widzisz różnicę w jakości np TVP1 a HBO HD
    Odbiegamy od tematu
    Przepraszam wszystkich za offtopik

Domyślnie

Witam .Zamówiłem Sx1 w sklepie internetowym i problem w tym ze teraz dopiero doczytałem i w akcesoriach aparatu nie jest wyszczególniony pilot i pasek .Czy są w sprzedaż jakieś okrojone wersje aparatu czy po prostu sklep o nich nie wspomniał ??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Alex

Domyślnie

Instrukcja do SX1 podaje że w zestawie znajduje się m.in. pasek na szyję i pilot

Domyślnie

Bary1000, wiele sklepów internetowych nie wyszczególnia wszystkich akcesorii. Najczęściej piszą, że jest to zestaw producenta. Tak samo raczej w żadnym sklepie nie doczytasz się, że w zestawie jest osłona przeciwsłoneczna (tulipan) - a są. W instrukcji obsługi na bodajże pierwszej stronie będziesz miał wypisane i wyrysowane co powinno być w zestawie.

tadi
    Guest

Domyślnie

No i stało się. Kupilem sx10. Myslałem o sx1, ale ceny są dużo za duże. Teraz tylko czekać na CHDK...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Crump Zobacz posta
    szymura ale pytanie bylo o znalezienie obiektywu do lustrzanki o takich samych badz zblizonych parametrach do tego w sxach. 50-250 to nie 28-560.

Prosze bardzo zdjecia najbardziej wiarygodne bo z podanego wczesniej testu na optyczne.pl, wiec nic nie ukrywali:

Pelny zoom 560mm:
    http://pliki.optyczne.pl/sx10/sx10example09.jpg

http://pliki.optyczne.pl/sx10/sx10example13.jpg

To jest masakra? Dodam,ze oba zdjecia przy iso400! Po slowie masakra spodziewalbym sie rozmazanej plamy z szumami a uwazam,ze zdjecie jak na taki zoom i iso wyszlo bardzo przyzwoicie i takiej to wlasnie ludzie sluchaja krytyki bezpodstawnej a pozniej powtarzaja dalej,ze ble fuj w ogole sam szum itd
    Te 2 zdjęcia potwierdzają, że SX 10 nie nadaje się do zdjęć tele. O ISO 400 nawet nie wspomnę.

tadi
    Guest

Domyślnie

Te zdjęcia powyżej są słabe.. Swoim zrobilem juz troche zdjęć i powiem, że jakość jest nawet dobra jak na kompakt. Ale nie robie przy iso 400 i max zoomie.Generalnie wszystko w iso 80.Tryb macro to wg mnie duzy plus tego aparatu (jak calej serii S), filmy kolejny plus. Chociaż w moim sx10 jest tylko VGA, ale to jest najlepsza VGA spośród aparatów. Narazie nie widziałem filmów lepszych niż w canonie chyba, że z kamery. Następny plus to prostota obsługi prawie wszystko jest na swoim miejscu a rolka naprawde sprawdza się. Na 4 akumulatorach aparat pracuje nadzwyczaj długo. Następnie szeroki kąt to baaardzo przydatna sprawa. Minus to duży rozmiar. Wiadomo, że tego typu aparat nie moze miec dobrej optyki w porównaniu do lustrzanek - fizycznie niemożliwe. Ale i tak w swojej kategorii jest to chyba najlepszy aparat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadi Zobacz posta
    (...)Minus to duży rozmiar. Wiadomo, że tego typu aparat nie moze miec dobrej optyki w porównaniu do lustrzanek - fizycznie niemożliwe. (...)
    Już niedługo i to może się zmienić. Panasonic zapowiedział wypuszczenie małego kompaktu z 12x zoomem (link do wiadmości na dpreview.com). Jak tak dalej pójdzie to za parę lat będziemy mieli 20x ze stabilizację w komórce (jeśli komórki jeszcze będą), a z kompaktów będzie można oglądać obłoki Magellana.
    A tak poważniej to ciekawe jaki zoom można zrobić przy takiej technologii w rozmiarze SX1/10. Inna sprawa czy więcej potrzeba, ale pozostanie przy 20x z jaśniejszy obiektywem było by niczego sobie.

Crump
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzylo Zobacz posta
    Te 2 zdjęcia potwierdzają, że SX 10 nie nadaje się do zdjęć tele. O ISO 400 nawet nie wspomnę.
    Nie ma to jak pana i znawce w temacie posluchac Co to znaczy nie nadaje sie? Nie widzisz tam obrazu? Moze akulary trzeba wymienic. Juz bylo o tym pisane nie raz czlowieku - nie oczekuj,ze bedziesz mial z sx10 zdjecie jak z lustrzanki z obiektywem za 5tys zl ale porownujac do innych prosze pokaz mi kompakta, ktory sie wedlug twojej szerokiej wiedzy nadaje do zdjec tele.

O ISO to ameryki kolego nie odkryles bo kazdy wie,ze w kompakcie powyzej 100 praktycznie trzeba juz uwazac, takze dziekujemy za bardzo cenne rady, chyba nie kupie canona bo sie nia nadaje do tele:sad::sad:

andriusza
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polanin Zobacz posta
    ........ Jak tak dalej pójdzie to za parę lat będziemy mieli 20x ze stabilizację w komórce (jeśli komórki jeszcze będą), a z kompaktów będzie można oglądać obłoki Magellana...........
    No to na potwierdzenia Twoich spostrzeżeń: http://www.photographybay.com/2009/02/02/nikon-p90/.
    nic dodać nic ująć (a tak na poważnie to bawiłem się P 80 - też nie jest to takie złe, tylko ta bateria dedykowana, o filmowaniu jak w sx - życzyć sobie).
    Za parę lat teleskop Hubbl'a będzie przeżytkiem, a obłoki Magellana - wypadem na sobotę!!!

Strona 58 z 85 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów