Strona 55 z 75 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Mieszany widok

knapers85
    Guest

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item549907444_..._28_200mm.html

a czy ktoś może powiedzieć czy ta lampa podejdzie do sx 10??? słyszałem że niektóre "niecanonowskie" lampy mogą uszkodzić aparat, szkoda trochę, więc pytam...

Blizzard997
    Guest

Domyślnie

lampa powinna mieć obsługę TTL

knapers85
    Guest

Domyślnie

ehh...takie to są drogie niestety...a szkoda...bo by się przydała jakaś choćby 220-stka(najtańsza z dedykowanych) lub 430exII, tylko jeśli chodzi o tę drugą to ok, bajer ale za 800zł:/

Domyślnie

knapers85, jeśli chcesz tanio, to kup dowolną lampę tyrystorową, z odchylanym palnikiem. Ważne aby miała niskie napięcie na stopce. Niektóre Nissiny mają ok. 200V na stopce więc może uszkodzić aparat. Ja, gdy robię fotki w namiocie bezcieniowym, używam starej lampy Topca 325CS - ale oczywiście wszystkie nastawy w aparacie muszą być ustawiane ręcznie.

A jeśli chcesz pstrykać fotki osób itp. to polecam lampę dedykowaną. Wtedy zawsze masz pewność, że fotka będzie naświetlona prawidłowo. Nie ważne w którą stronę odchylisz palnik, możesz lampę umieścić w dowolnym miejscu (za pomocą kabla off-shoe) a i tak fotka będzie dobrze naświetlona. Ja kupiłem używaną 430EX za 500zł - współpraca jest idealna no i palnik odchylany w dwóch płaszczyznach. Dzięki temu można błysk odbijać od sufitu w trybie portretowym, czy też od bocznych ścian w trybie normalnym. Jeśli szkoda Ci kasy można kupić Tumaxa - 400zł. Palnik też odchylany w dwóch płaszczyznach. Ale z opinii można wyczytać, że jest dosyć głośna (zoom palnika) i trochę tandetny plastik.

Jeśli ktoś chcę kupić torbę do sx10 - polecam tą:
    http://www.allegro.pl/item540827357_..._promocja.html

jest tania i bardzo dobrze wykonana. Mieści w sobie idealnie Canona SX10, tulipana, lampę Speedlite 430EX z założonym StoFen'em, kilka kompletów akumulatorków i filtry Hoya. A więc cały niezbędny zestaw mamy pod ręką.

PL@STI
    Guest

Domyślnie

Znalazlem bardzo dobry test sx1, krecenie filmu w HD wraz z robieniem zdjec w trakcie....

zobaczcie i skomentujcie...
    Mnie tam sie podoba....

zastanawiajace, że zdjecia robione w trakcie krecenia filmu wychodza duzo lepiej niz ten film.....

Gen
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PL@STI Zobacz posta
    zobaczcie i skomentujcie...
    Mnie tam sie podoba....
    To może podaj link, żeby było co zobaczyć…
    Cytat Zamieszczone przez PL@STI Zobacz posta
    zastanawiajace, że zdjecia robione w trakcie krecenia filmu wychodza duzo lepiej niz ten film.....
    Film jest przecież nagrywany w dużo mniejszej rozdzielczości niż zdjęcia.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W S2 IS tez mozna krecic filmy i pstrykac fotki w tym samym czasie. Fajny jest potem efekt na filmie

A tak wogole:
    http://www.sendspace.com/file/yn23yo
    Film fullHD w super macro, nagralem przed chwila (avi, kodek mpeg4 + wysoki bitrate)
    Kurcze musi byc niesamowity efekt podczas nagrywania jakis owadow w super macro, a tym bardziej przez DRC-250. Bajka

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Film fullHD w super macro, nagralem przed chwila (avi, kodek mpeg4 + wysoki bitrate)
    siudym możesz napisać jakim programem robiłeś konwersję do mpeg4 i dokładnie jakie ustawienia zastosowałeś. Ładny obraz i wysoka kompresja to mi się podoba.

PL@STI
    Guest

Domyślnie

Sorry zapomnialem podac linka...;o)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Gen Zobacz posta
    Film jest przecież nagrywany w dużo mniejszej rozdzielczości niż zdjęcia.
    Ale ja nie mowie o rozdzielczosci..mowi o doborze parametrow zdjecia, jest jasniejsze jakies bardziej wyrazne i w ogole ma lepszy kontrast
    Ostatnio edytowane przez PL@STI ; 07-02-2009 o 21:59 Powód: Automerged Doublepost

PL@STI
    Guest

Domyślnie

Okazuje sie ze ktos sie pokusil o calkiem przyzwoita kolekcje testow SX1 i zamiescil na specjalnej stronie, rozne tryby expozycji, zooma, itp..
    wszystko zebrane na jednej stronie

http://vimeo.com/sx1

To chyba juz rozwieje wszystkie watpliwosci...

Strona 55 z 75 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów