Pokaż wyniki od 1 do 10 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Mieszany widok

Blizzard997
    Guest

Domyślnie

Wrócę do tematu zasilania. Przypomniałem sobie że w starym aparacie mam 2 akumulatorki Philipsa 2700, o ile pamiętam dość nieużywane. Czy jeśli dokupię jeszcze 2 takie same to z powodzeniem mogę je używać w moim SX10?
    (Chodzi mi tutaj głównie o to że producent nie zaleca mieszania baterii, co by było gdybym zmieszał takie same ogniwa)

andriusza
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blizzard997 Zobacz posta
    Wrócę do tematu zasilania. Przypomniałem sobie że w starym aparacie mam 2 akumulatorki Philipsa 2700, o ile pamiętam dość nieużywane. Czy jeśli dokupię jeszcze 2 takie same to z powodzeniem mogę je używać w moim SX10?
    (Chodzi mi tutaj głównie o to że producent nie zaleca mieszania baterii, co by było gdybym zmieszał takie same ogniwa)
    - praktycznie nic, jeżeli dopasujesz pojemności (wszystkie tego samego producenta i po 2700), natomiast teoria mówi, że komplet powinien być z tej samej "stajni": jednakowe pojemności, jeden producent i ta sama data produkcji.
    Natomiast, jeżeli zmieszasz baterie o różnych pojemnościach, te mocniejsze szybciej się będą zużywać, bo będzie inny proces rozładowywania i ładowania - w akumulatorach nie da się do końca usunąć efektu pamięci.

Uprawnienia umieszczania postów