A to Ci informacja..Gdzie to wyczytałes? chętnie sie czegos o tym dowiem.
Tu moze nie tyle sie myliłeś, co podałes zły przykład. Fakt, że robiąć zdjęcia na wakacjach nie będzie Ci się chciało wołać RAW'ów, ale jakby nie patrzeć to samo się tyczy d'SLR'ów. Chodzi o to, że jeśli uda nam się znaleźć bardzo dobry kadr(np 1 na 50), przydałby się RAW, by miec później więszką swobodę w obróbce. Po prostu jesli jest to tak zaawansowany kompakt, że ma 20-krotny zoom, wszystkie manualne nastawy, gorącą stopke, obrotowy wyświetlacz, detekcję twarzy i nagrywa filmy HD, to dodanie RAW'ów napewno nie byłoby w tym wypadku jakąś oznaką przepychuCzy komuś chciałoby się siedzieć nad wywoływaniem RAWów z chociażby 500 zdjęć wakacyjnych?Natomiast jego brak nieco razi. (Nie wiem jak jest z softem CHDK, ale czytałem, że jest kompatybilny tylko z Canonami, które mają procesory Digic II).
Sprawdź gdzie był produkowany Twój egzemplarzObudowa trzeszczy - zgadza się, z prawej stronie, na komorze baterii, jak się dociśnie. Przy standardowym "trzymaniu" nie trzeszczy.Wszystkie, które ja macałem, były dobrze spasowane:wink:
Pozdrawiam.