Pokaż wyniki od 391 do 400 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Widok wątkowy

rainlow
    Guest

Domyślnie

Przesiadka z Panasonica na Canona, hmmm

Najpierw miałem zabawki cyfrowe, potem aparaty służbowe, potem własnego canona A510, szybko zmieniłem na Kodaka dx6490 i dalej przez Z7590 na P850i aż w końcu zmęczony rozmiarami aparatów i noszonych siatek z nimi wskoczyłem w przedział mini i wybrałem Panasonica TZ5

W Panasonicu początkowo mocno nie podobała mi się stabilizacja a raczej jej brak w porównaniu do Kodaka P850i i zdjęcia które w dużej części składały się z kropek co mi się akurat nie podoba (tą samą "wadę" miał mój Canon A510). Panasonic, jak to ktoś już wspomniał, był aparatem strasznie uniwersalnym - do wszystkiego, w pokrowcu na upartego mieścił się do kieszeni.

Kupując Canona nie dopuściłem do siebie początkowo myśli, że jest on duży. Raczej przed oczyma miałem ..WHOOOW !
    A refleksje na szybko w porównaniu z Panasem ..to była zabawka z minimalną ilością opcji regulacji. Niby zdjęcia robił zawsze i w większości były wystarczająco dobre ale teraz mam tą wygodę, że zdjęcia są lepsze, szybciej mogę je zrobić, doświetlić i skorygować. Panasonic filmował w rozdzielczości ~1200-900 jednak jakość tego materiału była kiepska w porównaniu z Canonem Sx1.
    Zdjęcia robione w trybie auto iso80-100 w warunkach średnio jasnych i jasnych zaokrąglając takie same. W scenach nocnych oczywiście przewaga Canona. Panasonic pozostał by pewnie u mnie dłużej jednak brak trybu manual który jest w modelach za 300-400 zł to OGROMNA wada. No może jeszcze podgląd zebranego materiału na powiększeniu to porażka. Canon Sx1 (bo nie wiem jak inne) czysta przyjemność. Powiększenie wybranego zdjęcia a następnie przestawienie na następne zdjęcie w ustawionym wcześniej powiększeniu (za pomocą kółka obrotowego) rewelacja (np. sprawdzenie sekwencji kilku zdjęć)
    Zużycie prądowe podobne w obu.
    Jakość wykonania aparatu oraz wielkość i jakość wyświetlacza po stronie Panasonica.

Nie wiem co jeszcze mógłbym opisać.

Cytat Zamieszczone przez Teddy58 Zobacz posta
    Nie wiem jak szybki masz komputer ale na niektórych bardzo pomaga zainstalowanie przeglądarki dołączonej na płycie z softem do aparatu. Wśród oprogramowania jest tam między innymi mov decoder. Odpalane potem w niej mov-y przestają się szatkować. Przetestowałem to na kilku komputerach o średniej mocy obliczeniowej. Filmy idą płynnie. Powodzenia
    Jaki to program ?
    ZoomBrowser EX ?

Mam tylko ten program i PhotoStitch.

Mój komputer ma nadmiar mocy jednak na starym systemie nie było szans na płynne oglądanie. Na nowym systemie sprawa wygląda dobrze.
    Oglądam na najnowszym QuickTime Player lub VLC Player.
    W pracy próbowałem na wszystkich laptopach i komputerach biurowych jakie mamy i nie udało mi się uzyskać płynnego filmu.
    Ostatnio edytowane przez rainlow ; 07-01-2009 o 19:02

Uprawnienia umieszczania postów