Strona 32 z 85 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andriusza Zobacz posta
    housik, to na 100% nie jest wina aparatu, to jest kwestia późniejszej obróbki i kodeków.
    Różnice będą widoczne dla finalnej konwersji filmu (bez względu na rodzaj użytej kamery) przy tych samych parametyrach kodowania ale innymi prgramami: można to zrobić popularnym Nero, jednak zrobienie tego programem My DVD lub Ulead VideoStudio, dają w efekcie bardzo różne w filmy (jeżeli chodzi o jakość).
    Pozdrawiam, życząc w Nowym Roku 2009, wielu celnych pstryknięć i taniego sprzętu (nie zapominajmy o szczęściu i zdrowiu!!!)!
    Dzięki za potwierdzenie

Cytat Zamieszczone przez lesiutek Zobacz posta
    Też nie jestem, ale dla mnie ten filmik nie ma nic wspólnego z materiałem HD nawet po kompresji H.264. Osobiście uważam że na podstawie filmików z youtube itp serwisów nie można wyciągać żadnych wniosków co do jakości materiału źródłowego.
    Zadziwia mnie upór w krytykowaniu SX1 przez ludzi , którzy nie posiadają tego aparatu. Prosiłbym o wypowiedzi właścicieli SX1.
    Lesiuk ja niczego nie krytykuje, po prostu piszę o czymś co zauważyłem. Dlatego napisałem że trzeba poczekać na filmiki z innego źródła. Tak się akurat składa że jestem fanem “ultra zoomów” i nikt mnie nie przekona do lustrzanki chyba że ta się upodobni do kompaktu . Do tego do czego ja używam aparat najważniejszy jest zoom, dobra stabilizacja obrazu, małe gabaryty i mnogość opcji, cena i właśnie możliwość kręcenia filmików. Aberacje chromatyczne nie robią na mnie wrażenia, nie tworze wielkich odbitek, artystą też nie jestem, a photoshopa znam dostatecznie. W tej chwili mam S1 i już trochę się zniszczyła. SX1 jest tym na co czekam, do tej pory byłem zadowolony z produktów Canona i nie widzę powodu żeby zmieniać przyzwyczajenia.

Początki nałogu

Domyślnie

kolejny raz zgadam się z szyną - też m.in. pod wpływem tego wątku o SX1 kupiłem lustro 450D + kit i jeszcze stałkę 50/1.8 - jakosc zdjęć nieporównywalnie lepsza
    housik - napisałes, że m.in. cenisz małe gabaryty, ale przy SX1 chyba nie będzie to możliwe

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widocznie wielu liczylo na to, ze SX10/1 bedzie niewiadomo czym. To kompakt jak inne z tej serii, z jedna roznica dodanego fullHD do SX1 i ogolnie zmienionego obiektywu w obu. Nic wiecej, dalej swietny kompakt z tej serii (S1,2,3,5,1,10)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    kolejny raz zgadam się z szyną - też m.in. pod wpływem tego wątku o SX1 kupiłem lustro 450D + kit i jeszcze stałkę 50/1.8 - jakosc zdjęć nieporównywalnie lepsza
    housik - napisałes, że m.in. cenisz małe gabaryty, ale przy SX1 chyba nie będzie to możliwe
    Mimo wszystko dalej jest to mniejsze od lustrzanki z pakietem obiektywów. Pod tym względem najbardziej mi pasował Fujifilm S100FS, który z pewnością ma lepszą jakość zdjęć, ale ten argument przegrał z FullHD w SX1. Fuji miał jeszcze jeden argument, nie musiałbym się tłumaczyć że kupiłem kompakta bo wygląda jak lustrzanka. A tak będę musiał moim kuzynom udowadniać że ich lustrzanki są nic nie warte skoro jedyne co robią to zdjęcia na alkoholowych imprezach , ale moda to moda

Początki nałogu

Domyślnie

Wg mnie największąwadą SX1 jest bardzo mała matryca, obecnie, jak miałbym wybierać kompakt canona, szedłbym raczej w stronę serii G, pozdrawiam
    aha, ja tez bałem się rozmiarów lustra, ale jak na razie mam 2 obiektywy i szybko sie przyzwyczaliłem, podobnie jak do wizjera optycznego,
    hehe fajni kuzyni lustro tylko na pijackie imprezy, ))
    Ostatnio edytowane przez rosim ; 03-01-2009 o 00:05

buzz99
    Guest

Domyślnie

Witam.. Szanowni...Znow dylemat coprawda do tej pory na naszym forum chyba ( o ile sie nie myle) nie poruszany.... Stoje przed wyborem jakiegos aparatu.Przyznam ze ma to byc aparat na ktorym bede sie chcial nauczyc podstaw fotografii. Ostatnio rozwazalem - przy wspolnej i Waszej pomocy - nad Canonami SX10 IS lub SX 1 IS. I juz niemal bylem zdecydowany na 10ke az tu nagle pojawila sie mysl - Canon G9 badz G10 . I w tym wlasnie dylemat... Seria G wyglada mi na chyba jednak nieco profesjonalna a i jak na kompakt przystalo jest dostatecznie mala.Ma zapis w RAW wiec tez OK. Wypowiedzcie sie jakos na ten temacik. Pozdrowienia i wszystkiego NAJ w nowym roku..

Dopiero zaczyna Awatar szyna

Domyślnie

Ja nikogo nie namawiam do zakupu lustrzanki. W postach przedstawiam swoje własne zdanie i opinie. Każdy ma przecież inne wymagania docelowe, do innych rzeczy będzie wykorzystywał aparat. A od tego jest forum by te opinie prezentować. Gdybym szukał kompaktu poszedłbym w stronę serii G - seria SX gabarytami przypomina bardzo mojego 450D, a jakością zdjęć (poza pikselami, zbliżeniem i filmami) wiele nie odbiega od starego ale jarego A610

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    Widziałem ostatnio ten obiektyw. Cena na prawdę kusząca Może w tym miesiącu znajdę jakieś zaskórniaki i sobie go również sprawię ?
    Powiedz mi rosim - cięzko utrzymać zdjęcie nieporuszone przy braku IS i 50mm ? Masz gdzieś może jakiś zdjęcia z tego obiektywu?

Cytat Zamieszczone przez housik Zobacz posta
    Fuji miał jeszcze jeden argument, nie musiałbym się tłumaczyć że kupiłem kompakta bo wygląda jak lustrzanka. A tak będę musiał moim kuzynom udowadniać że ich lustrzanki są nic nie warte skoro jedyne co robią to zdjęcia na alkoholowych imprezach , ale moda to moda
    Ty kupujesz aparat do robienia zdjęć czy do lansu? Co do lustrzanek, na samym kicie, nawet na imprezach "alkoholowych" zobaczysz różnicę. Szczególnie, że panują tam zazwyczaj ciężkie dla kompaktu warunki nienaturalnego oświetlenia.

Cytat Zamieszczone przez buzz99 Zobacz posta
    Seria G wyglada mi na chyba jednak nieco profesjonalna a i jak na kompakt przystalo jest dostatecznie mala.Ma zapis w RAW wiec tez OK. Wypowiedzcie sie jakos na ten temacik. Pozdrowienia i wszystkiego NAJ w nowym roku..
    Dokładnie z perspektywy spędzonego czasu na rozmyślaniu, który aparat byłby dla mnie odpowiedni doszedłem do wniosku, że seria G proponuje najwięcej w rodzinie kompaktów Canona. A posiada największą zaletę tej klasy aparatów - wielkość, przenośność, gabaryty.
    Szkoda że nie ma obracanego ekranika - wtedy aparat ten byłby dla mnie idealny. W obecnej wersji jest po prostu bardzo dobry
    Co do opinii na temat serii G widziałem osobny wątek na tym forum. Poszukaj również testów i zdjęć testowych na googlach. O ile dobrze pamiętam na http://www.dpreview.com/ też znajdzież test i trochę fotek.
    W nowym roku życzę Ci trafionego zakupu aparatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szyna Zobacz posta
    Ty kupujesz aparat do robienia zdjęć czy do lansu? Co do lustrzanek, na samym kicie, nawet na imprezach "alkoholowych" zobaczysz różnicę. Szczególnie, że panują tam zazwyczaj ciężkie dla kompaktu warunki nienaturalnego oświetlenia.
    Wygląd Fuji nie miał być do lansu, pomaga uniknąć pytań dlaczego wole Ultra zoma zamiast lustrzanki. Choć zawsze można powiedzieć że skoro producenci je produkują to znaczy że jest na nie zapotrzebowanie.

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

ja też jestem za zukpnem lustra, miałęm sx10 dwa miesiące, podłapałem troche na nim, sprzedałem i mam 450d + kit i nie żałuję.
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

buzz99
    Guest

Domyślnie

dzieki szyna
    widzisz wlasnie chodzi mi o to zeby to cudenko bylo male, SX1 tez jest niczego sobie ale po wiekszym zastanowieniu ona jest poprostu duza jak na kompakt bo niewiele odbiega wilkoscia od wspominanego przez nas wczesniej 450D ...np.
    mnie na duzym zoomie nie zalezy a wolalbym bardziej nizszy ekwiwalet ale niestety oba dysponuja tylko 28...
    Laczony wpis..... szymura..wlasnie cos takiego bede chcial osiagnac... nauczyc sie na kompakcie podstaw a pozniej ewentulnie dokupic lustro . cena G9 czy ewent G10 jest coprawda nieco wyzsza od SX10 ale za to pozniej do kompletu z lustrzanka zostanie na stanie kompakt naprawde dobrych parametrow
    a canon 450 D to wlasnie moj w przyszlosci wymarzony aparat lustrzanka.. myslalem na poczatek zestaw body 450 D + obiektyw canon EF-S 17-85 f/4.0-5.6 IS USM i to tak na poczatek
    Ostatnio edytowane przez buzz99 ; 03-01-2009 o 15:47

Strona 32 z 85 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów