Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
Widocznie canon na przyszlosc dal taki gwint. Kiedys moze zostanie do czegos wykorzystany o ile ma nietypowa srednice. No chyba, ze ma juz z 43mm (skoro duzy ma 52mm), to bedzie wrecz idealny do wkrecenia bezposrednio DCR-250
Na oko zmierzone i na skali pokazuje 43 mm, gdzieś mi posiało suwmiarkę ale raczej na pewno to ta średnica którą napisałeś :-D

Z tym trzeszczeniem to chyba ja mam jakiś rewelacyjny egemplarz bo u mnie jest ok, zresztą już pisałem o tym trzeszczeniu i skrzypieniu jednocześnie wyjaśniając o co chodzi Być może jest to też kwestia jakie egzemplarze otrzymują sklepy (renoma), ja swój nabyłem w cyfrowe.pl ...A zadajesz to pytanie czy z identycznych materiałów, to tak jakbym słyszał w swojej dawnej pracy klientkę która szukała butów sportowych i pyta się mnie: "z czego jest ta podeszwa zrobiona?", chwila udawanego zastanowienia aby nie pęknąć ze śmiechu i odpowiedź "z gumy proszę pani" Nie sądzę aby to były plastiki lepszej jakości, mogą być nieco innej faktury które sprawią wrażenie lepszego chociaż mogę się mylić.
Z tym pilotem to tutaj masz wyjaśnione:

http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-...ot-sx1-is.html

...nie daj się wyrolować

Co do Panasonica to mi nie leżał, rozpoczynając od wyglądu, poprzez trzymanie w ręku, kończąc na układzie przycisków i ogólnie nie chcę się czepiać tego aparatu bo nie zasłużył na to z mojej strony, wybrałem Canona SX10 i polecam każdemu jako ten model i markę. Jedyne co dla mnie pozostaje "zagadką" z funkcji to filmowanie, bo jeszcze ani razu nie włączyłem tego, ale kto wie, kto wie może dziś I tym akcentem życzę wszystkim udanej nocy Sylwestrowej i wszystkiego co dobre w Nowym Roku 2009 :-D Pozdrawiam.