Właśnie dostałem dzisiaj od św. Mikołaja z DPDi nie żałuję wyboru... Na początku trzeba się przestawić się z kompaktu, poznać puszkę, szkło... Wrażenia póki co niesamowite
Zupełnie inny poziom wtajemniczenia w fotografię. Szkoda, że brak funduszy na inne szkiełka (no i ceny tych przyzwoitych przyprawiają o ból głowy).
Do nauki KIT wystarczy, za jakiś czas sobie coś sprezentuje - nie wszystko od razu. Widziałem pełno ładnych zdjęć z kita więc pozostaje kwestia poznania aparatu :-D
Osobiście najbardziej boli mnie brak obrotowego wyświetlacza, chociaż zdecydowanie bardziej praktyczny od LiveView jest wizjer.
Wracając do SX1 nadal czekam na konkretny i zawierający dużo przykładowych zdjęć (w różnych warunkach) test. Filmów w sieci widziałem dosyć sporo. Zoom na prawdę robi wrażenie.
Śmieszny "jelly" efekt powstaje podczas poruszania w trakcie filmowaniaWidział to ktoś? Nie jest to wada dyskwalifikująca, właściwie to tylko dziwne zjawisko, które nadrabiane jest jakością nagrań. Ciekawe ile zajmuje 10min film w FullHD :neutral:
Co do matrycy CMOS o takich rozmiarach chyba nie wypada wiele lepiej niż CCD. Jedyna różnica rozdzielczość wideo i szybkość zdjęć. Warto dopłacać 50% ceny, szczególnie, że pewnie niewielka część wykorzysta te opcje??