Strona 11 z 75 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oba takie same, SX1 ma video FullHD, SX10 typowe VGA. I SX1 ma szybsze serie. Wiec nie ma tutaj nic tajemniczego Wogole bawilem sie SX10 - fotki sa ok, SX1 bede mial za dwa tygodnie w lapach
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ah... zanim mi se uploadowaly fotki, stracilem mozliwosc edytowania postu (za to kocham to forum..). Modowie prosze polaczyc moje dwa posty...:

Kilka fotek przy 20x, robione z ręki w pochmurna pogode (bez slonca) z SX10 :
    http://www.speedyshare.com/332670599.html
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 30-11-2008 o 14:22 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Witam...
    Siudym z niecierpliwością czekam na refleksje i opinie związane SX1, wszędzie cisza liczę na parę słówek o zdjęciach już nie wspomnę...
    Pozdrawiam (-;

buzz99
    Guest

Domyślnie

Dzieki siudym za odpowiedz, wiem ze to zadna tajemnica i niby wiem jakie sa roznice pomiedzy nimi i zastanawialem sie tylko czy faktycznie sa warte az takiej kasy. Niby sx1 ma cmos'a ale poki co to pierwszy kompakt z taka matryca i nie wiadomo co to bedzie warte.Ja naszczescie bede chcial go kupicc ( jeden z tych dwoch ) za jakies 3 tyg wiec byc moze jakies nowsze opinie sie juz pojawia i cos mi pomoga w wyborze. Poki co pozdrawiam wszystkich .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak bede mial w lapach SX1, zrobie kilka fotek tego samego obiektu/miejsca/te same warunki obydwoma aparatami, wiec zobaczysz na wlasne oczy roznice (jesli bedzie)

Ja raczej stawiam na brak roznic, mysle, ze CMOS w SX1 jest spowodowany wymogiem, ktory postawil sobie tryb fullHD w aparacie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Osobiście posiadłem już SX10 i jestem bardzo zadowolony. Mozna zakładać filtry 52mm. A co do SX1, moje zdanie jest takie: Canon wypuszczając dwa modele jakby kopiuje poprzedni proces sprzedaży S3 i S5. W tym przypadku SX1 jest stawiany jako model który zostanie długo na rynku i wytworzy nowy trend (bebechy lustrzanki w kompakcie). SX10 stanie się takim S3 i zniknie szybko, sądzę, że nawet już za 1,5 roku z oferty Canona. Jednak gdybym miał kupować SX1 to pomyślałbym mocno nad lustrzanką, dodając 200-300 zł można mieć body i dwa obiektywy. Ale w tym przypadku SX1 oferuje większą uniwersalność. Dla każdego coś dobrego :-)

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

filtr ? ale montuje się go prosto na obiektyw czy na tulejkę ? bo jak patrzyłem to nie ma on tego "pstryczka/guzika" do montowania tulejek co seria powershot'ów A### więc jak ty to stosujesz ? a nie ukrywam że filtry by się przydały do niego.
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W SX10 podoba mi sie zwlaszcza dekielek - w koncu konkretny dekiel w tej serii aparatow, wczesniej byla tragedia. No i gwint 52 od razu na przedzie obiektuwu - bajka

Początki nałogu

Domyślnie

Obawiam się, że jednak sam rodzaj matrycy CMOS przy jej małych rozmiarach niewiele wpłynie na jakość zdjęć...
    Ale poczekajmy na sample z SX1 IS

Domyślnie

Mam pytanko odnośnie obsługi kart pamięci przez Canona SX10 IS, posiadam ten aparacik, przeczytałem całą instrukcję obsługi, ale nigdzie nie jest napisane do jakiej maksymalnej pojemności obsługuje on karty pamięci i z jaką maksymalną prędkością zapisuje zdjęcia na kartę. Zamierzam kupić Secure Digital (SDHC) 8GB SanDisk Extreme III - odczyt i zapis 20MB/s. Ale jeśli aparat zapisuje z prędkością max. 10 MB/s to nie chcę przepłacać za kartę i wezmę wtedy o wolniejszym zapisie. I czy SX10 IS obsłuży np. kartę o pojemności 32GB. Kiedyś jak miałem Canona A610 to było wyraźnie napisane, że max 1 GB. Ktoś może wie jak to jest z SX10 IS ?

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

jeśli ma wbudowany gwint na filtry to świetnie. a nie orientuję się ktoś kiedy wypuszczą softy do sx10 is ?
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Strona 11 z 75 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów