-
Ostatnio edytowane przez siudym ; 30-11-2008 o 14:22
Powód: Automerged Doublepost
-
Witam...
Siudym z niecierpliwością czekam na refleksje i opinie związane SX1, wszędzie cisza liczę na parę słówek o zdjęciach już nie wspomnę...
Pozdrawiam (-;
-
Dzieki siudym za odpowiedz, wiem ze to zadna tajemnica i niby wiem jakie sa roznice pomiedzy nimi i zastanawialem sie tylko czy faktycznie sa warte az takiej kasy. Niby sx1 ma cmos'a ale poki co to pierwszy kompakt z taka matryca i nie wiadomo co to bedzie warte.Ja naszczescie bede chcial go kupicc ( jeden z tych dwoch ) za jakies 3 tyg wiec byc moze jakies nowsze opinie sie juz pojawia i cos mi pomoga w wyborze. Poki co pozdrawiam wszystkich .
-
-
Osobiście posiadłem już SX10 i jestem bardzo zadowolony. Mozna zakładać filtry 52mm. A co do SX1, moje zdanie jest takie: Canon wypuszczając dwa modele jakby kopiuje poprzedni proces sprzedaży S3 i S5. W tym przypadku SX1 jest stawiany jako model który zostanie długo na rynku i wytworzy nowy trend (bebechy lustrzanki w kompakcie). SX10 stanie się takim S3 i zniknie szybko, sądzę, że nawet już za 1,5 roku z oferty Canona. Jednak gdybym miał kupować SX1 to pomyślałbym mocno nad lustrzanką, dodając 200-300 zł można mieć body i dwa obiektywy. Ale w tym przypadku SX1 oferuje większą uniwersalność. Dla każdego coś dobrego :-)
-
Bywalec
filtr ? ale montuje się go prosto na obiektyw czy na tulejkę ? bo jak patrzyłem to nie ma on tego "pstryczka/guzika" do montowania tulejek co seria powershot'ów A### więc jak ty to stosujesz ? a nie ukrywam że filtry by się przydały do niego.
C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5
-
W SX10 podoba mi sie zwlaszcza dekielek - w koncu konkretny dekiel w tej serii aparatow, wczesniej byla tragedia. No i gwint 52 od razu na przedzie obiektuwu - bajka
-
Obawiam się, że jednak sam rodzaj matrycy CMOS przy jej małych rozmiarach niewiele wpłynie na jakość zdjęć...
Ale poczekajmy na sample z SX1 IS
-
Mam pytanko odnośnie obsługi kart pamięci przez Canona SX10 IS, posiadam ten aparacik, przeczytałem całą instrukcję obsługi, ale nigdzie nie jest napisane do jakiej maksymalnej pojemności obsługuje on karty pamięci i z jaką maksymalną prędkością zapisuje zdjęcia na kartę. Zamierzam kupić Secure Digital (SDHC) 8GB SanDisk Extreme III - odczyt i zapis 20MB/s. Ale jeśli aparat zapisuje z prędkością max. 10 MB/s to nie chcę przepłacać za kartę i wezmę wtedy o wolniejszym zapisie. I czy SX10 IS obsłuży np. kartę o pojemności 32GB. Kiedyś jak miałem Canona A610 to było wyraźnie napisane, że max 1 GB. Ktoś może wie jak to jest z SX10 IS ?
-
Bywalec
jeśli ma wbudowany gwint na filtry to świetnie. a nie orientuję się ktoś kiedy wypuszczą softy do sx10 is ?
C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5
Uprawnienia umieszczania postów