Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 93

Wątek: Canon PowerShot G10

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na dpreview zjechali G10:

http://www.dpreview.com/reviews/canong10/page24.asp

Co prawda chwalą za budowę, ect., ale najważniejsze cechy aparatu w tym modelu słabe. Przegieli z megapixelami, obiektyw ciemny... Nawet w recenzji G10 chwalą Panasonica LX3 jako lepszy i mniejszy kompakt.

Może w G11 Canon się opamięta.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Na dpreview zjechali G10
    Już kiedyś pisałem: człowiek bardzo dobrze poinformowany, twierdził na dpreview, że Canon "zablokował" dpreview (premiera 1D3) ponieważ - według Canona - Phil Wszechmogący nadużył zaufania firmy i puszczał bąki przed premierą.
    Naturalną koleją rzeczy jest więc fotorelacja z Photokiny wykonana przy pomocy Nikona D90 przez załogę dpreview.

Nawet w recenzji G10 chwalą Panasonica LX3 jako lepszy i mniejszy kompakt.
    Pomijając shutter lag tak właśnie jest.

Może w G11 Canon się opamięta.
    Tylko wtedy jeśli G10 nie będzie się sprzedawał, ale czytając canon talk na dpreview śmiem twierdzić, że nic się nie zmieni... niestety.
    the silence is deafening

mamona
    Guest

Domyślnie

Czytajac canon talk odnosnie wspomnianej recenzji trudno znalezc kogokolwiek, kto zgadzalby sie z tym co napisali. Zawrzalo

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie no po tym co pokazał Czornyj to da się nim robić zdjęcia . Więc spuśćmy zasłonę miłosierdzia na dpreview i ich testy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

G9, G10, G11, G12... Seria G dla mnie skończyła się na G6, dalej jest gorzej.

I oto własnie chodzi księgowym z Canona. Tak sądzę. Nie zrobią też Pro2 bo zagrażałaby najniższym (lecz droższym) lustrzankom, choć tyle osób kiedyś jej wyczekiwało. I nic na to nie wskazuje, że kiedykolwiek się pojawi. Tak jak Contax G3 w wersji cyfrowej. Tu bardzo długo słychać było westchnienia. Canon niestety od kilku lat jest marką wielkiego niedosytu gdy wypuszcza nowy aparat. G11 też zostawi duży niedosyt.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    G9, G10, G11, G12... Seria G dla mnie skończyła się na G6, dalej jest gorzej.
    G10 jest aparacikiem, z którego fotografując umiejętnie można wycisnąć lepszą jakość, niż z jakiegokolwiek innego kompakta. Oczywiście - liczypikselerzy, szumologowie, czy nawet zwykli malkontenci mają pole do narzekań, zawodowi testerzy odnajdą wady, które można wytknąć - natomiast w niczym nie zmienia to faktu, że fotograficy będą z niego zadowoleni. Obsługa - wygodna, konstrukcja - solidna i przemyślana, zakres ogniskowych - użyteczny, rozdzielczość - olbrzymia.

Parafrazując Clarcksona z "TopGear" - to jest "kompakt dla fotografa" - fajne, kieszonkowe uzupełnienie lustrzanki.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    G10 jest aparacikiem, z którego fotografując umiejętnie można wycisnąć lepszą jakość, niż z jakiegokolwiek innego kompakta. Oczywiście - liczypikselerzy, szumologowie, czy nawet zwykli malkontenci mają pole do narzekań, zawodowi testerzy odnajdą wady, które można wytknąć - natomiast w niczym nie zmienia to faktu, że fotograficy będą z niego zadowoleni. Obsługa - wygodna, konstrukcja - solidna i przemyślana, zakres ogniskowych - użyteczny, rozdzielczość - olbrzymia.

Parafrazując Clarcksona z "TopGear" - to jest "kompakt dla fotografa" - fajne, kieszonkowe uzupełnienie lustrzanki.
    Dwie zasadnicze rzeczy:

1.Ciemny obiektyw (a było f2.0-3.0).
    Przy 35mm z f/2 mozna było zrobić naprawdę fajne zdjęcia z ciekawym rozmytym tłem bez lampy (iso200 - w rzeczywistości 320iso). W pomieszczenaich podstawa.

2. Ruchomy ekran - nie do przeceniena dający większe możliwości kompozycji.

Pęd na jakość (czytaj piksele) a nie możliwości pracy - to obecna filozofia Canona.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta

Czornyj - a szczelna ta bestyja jest? czy bez-szczelna?
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Nie pamiętam dokładnie, ale chyba to był G6 albo G3. Jpg.
    f/2.0 było bezcenne. Niektóre trochę wyciagane w PS.
    Jeśli masz to w .crw to sprobuj to wywołać z contrastem obniżonym na maksa.
    the silence is deafening

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów