Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
Ja tez pozwolę sobie dać głos w sprawie. Pan Kolega, patrząc na to, co zaprezentował - mało umie. Poza tym podejmuje wątek w kontrze do Janusza, który na tych tematach zjadł zęby (wybacz Janusz jeśli przesadzam z porównaniami )
Dziwny jest ten świat - gdybym ja, pacholęciem będąc, miał możliwość korzystać z for internetowych, to przede wszystkim słuchałbym i uczył od tych co już wiedzą, a jakbym się już nauczył, wtedy dopiero "dowalałbym" im swoimi teoriami. A Wy dzieciaki jakoś tak odwrotnie....
Wtrącę swoje OT.. ale dokładnie to samo myślę.. zamiast najpierw się zastanowić że może te cyferki które podał Janusz coś znaczą to od razu atak z grubej rury.. bez sensu..

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
Moje stwierdzenie, że coś jest za czerwone i źle zrobione zostało uznane za obraźliwe. W zamian zostałem nazwany "idiotą co to nie ma oczu i własnoręcznie nie obrabia zdjęć". Nikt mnie jeszcze na tym forum idiotą nie nazwał więc jestem tak zszokowany, że zaniemówiłem

Nieee... po prostu z kimś kto się tak zachowuje zwyczajnie nie rozmawiam. W realu też. Ja się naprawdę poczułem mocno dotknięty. Nawet bardzo mocno dotknięty. Tak zwyzywany to tu jeszcze nie byłem. Na szczęście jest ficzer "ignore" co to nawet PM wycina choć nie zmienia to faktu, że moja motywacja do pisania czegokolwiek na CB jakoś bardzo opadła. Bo i po co? Po to, żeby być nazwanym idiotą, debilem albo inne podobne? Myślę, że głęboka wiedza i umiejętności mojego adwersarza wszystkim się bardziej spodobają a ja będę miał więcej czasu na swoje hobby.
Januszu nie przejmuj się i rób swoje.. wielu osobom Twoje posty bardzo pomagają i byłoby szkoda gdyby ich brakło bo mało jest osób które mają dużą wiedzę i na dodatek chcą się z nią dzielić..
może pan.kolega zaprezentuje teoretyczne podstawy takiej obróbki jaką pokazał?? bo twierdzenie że "u mnie na monitorze jest dobrze" jest lekko naciągane.. dopóki histogram czy pipeta w PSie pokazuje wartości bezwzględne poszczególnych kolorów w przestrzeni rgb czy adobe a nie w "monitorach pana.kolegi" tak długo wywody Janusza czy kogokolwiek będą sensowne i miały podstawę i podawane w opozycji twierdzenie, że u mnie jest ok czy teorie "rasowe" że wszyscy w zasadzie są tego samego koloru skóry (bo przecież lekko przerysowując do tego sie to sprowadziło) będą uważane za bzdury..