Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Wątek: kolorystyka zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Tzw. "świński ryj" czyli karnacja skóry przypominająca to szlachetne zwierzę u Pana Młodego to przypadek wcale nierzadki ale niekoniecznie trzeba mu to wypominać na zdjęciach
    To chyba szczególny przypadek, w takim razie 100% zgody

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Nie żebym miał coś przeciwko metodzie podatkowej , ale ja chyba jednak najpierw napatrzyłbym się na tę gębę a potem starał się podobnie odwzorować na monitorze :-D.
    Ludzka percepcja bywa w tej kwestii szalenie zawodna i bardzo długo by o tym opowiadać, czy wręcz książki pisać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Poddaje totalnej i stanowczej negacji, poniewaz jest bardzo niewiele osob "czystej rasy". Zwlaszcza w Polsce. Rowniez w Chinach. I bedzie coraz mniej. Ja osobiscie nie jestem zadnej czystej rasy. Kolory skory osob "bialych" roznia sie bardzo znacznie od zoltawych przez blado-brazowe, do rozowych jak swinki. Jakis problem z tymi oczywistymi faktami? Nie ma takiego koloru skory "Chinczyk" a jeszcze mniej "Azjata". Choc pewnie dla (bialego) Murzyna kazdy Chinczyk jest po prostu "zolty".

Dlatego, takie algorytmy jak osoba tu podaje to sie nadaja jako oprogramowanie do malpek. Nikt kto osobiscie obrabia zdjecia i ma oczy nie bedzie robil takich idiotyzmow.

Moja korekcja oryginalu jest tylko po to, zeby pokazac, ze kolor skory mozna w zasadzie dowolnie i latwo zmienic bez zmiany innych kolorow (zwlaszcza w tym zdjeciu).

PS. Ciekawe, czy mlodzi odbierajac zdjecia slubne usatysfakcjonuja sie tym, ze ich kolor skory na zdjeciu odpowiada w 100% statystycznemu i naukowo okreslonemu standardowi rasy "bialej".
    Na twoim miejscu zamiast o antropologii i genetyce więcej poczytałbym nt. teorii barwy i kolorymetrii. Wtedy ew. moglibyśmy nt. tego, co ew. jest czy nie jest idiotyzmem pogadać.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 19-09-2008 o 21:48 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja tez pozwolę sobie dać głos w sprawie. Pan Kolega, patrząc na to, co zaprezentował - mało umie. Poza tym podejmuje wątek w kontrze do Janusza, który na tych tematach zjadł zęby (wybacz Janusz jeśli przesadzam z porównaniami )
    Dziwny jest ten świat - gdybym ja, pacholęciem będąc, miał możliwość korzystać z for internetowych, to przede wszystkim słuchałbym i uczył od tych co już wiedzą, a jakbym się już nauczył, wtedy dopiero "dowalałbym" im swoimi teoriami. A Wy dzieciaki jakoś tak odwrotnie....
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Ja tez pozwolę sobie dać głos w sprawie. Pan Kolega, patrząc na to, co zaprezentował - mało umie. Poza tym podejmuje wątek w kontrze do Janusza, który na tych tematach zjadł zęby (wybacz Janusz jeśli przesadzam z porównaniami )
    Dziwny jest ten świat - gdybym ja, pacholęciem będąc, miał możliwość korzystać z for internetowych, to przede wszystkim słuchałbym i uczył od tych co już wiedzą, a jakbym się już nauczył, wtedy dopiero "dowalałbym" im swoimi teoriami. A Wy dzieciaki jakoś tak odwrotnie....
    Dziekuje za komplementy. No mlody bardzo jestem, a na pewno czuje sie mlodo, ale Twoj post jest OT, bo nie dyskutujemy tutaj na czym uzytkownik Janusz Body zjadl zeby, tylko jak poprawic kolor skory, ktory sie wydaje za zolty.

Juz slyszalem:

Taaaaa... za to zaje$%#@!^ czerwono. Paskudnie, źle, do d...
    i o swinskim ryju, plus jak drukowac bialych ludzi w gazecie. A moze by tak wiecej kultury, dobrych obyczajow, i na temat?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pojawiło się już kilka wersji... zarówno poprawionych jak i "poprawionych" . Można zamknąć by opluwanie się nie rozwinęło?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    ... Można zamknąć by opluwanie się nie rozwinęło?
    Moje stwierdzenie, że coś jest za czerwone i źle zrobione zostało uznane za obraźliwe. W zamian zostałem nazwany "idiotą co to nie ma oczu i własnoręcznie nie obrabia zdjęć". Nikt mnie jeszcze na tym forum idiotą nie nazwał więc jestem tak zszokowany, że zaniemówiłem

Nieee... po prostu z kimś kto się tak zachowuje zwyczajnie nie rozmawiam. W realu też. Ja się naprawdę poczułem mocno dotknięty. Nawet bardzo mocno dotknięty. Tak zwyzywany to tu jeszcze nie byłem. Na szczęście jest ficzer "ignore" co to nawet PM wycina choć nie zmienia to faktu, że moja motywacja do pisania czegokolwiek na CB jakoś bardzo opadła. Bo i po co? Po to, żeby być nazwanym idiotą, debilem albo inne podobne? Myślę, że głęboka wiedza i umiejętności mojego adwersarza wszystkim się bardziej spodobają a ja będę miał więcej czasu na swoje hobby.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Wtrącę swoje OT.. ale dokładnie to samo myślę.. zamiast najpierw się zastanowić że może te cyferki które podał Janusz coś znaczą to od razu atak z grubej rury.. bez sensu..

Moje stwierdzenie, że coś jest za czerwone i źle zrobione zostało uznane za obraźliwe. W zamian zostałem nazwany "idiotą co to nie ma oczu i własnoręcznie nie obrabia zdjęć". Nikt mnie jeszcze na tym forum idiotą nie nazwał więc jestem tak zszokowany, że zaniemówiłem

Nieee... po prostu z kimś kto się tak zachowuje zwyczajnie nie rozmawiam. W realu też. Ja się naprawdę poczułem mocno dotknięty. Nawet bardzo mocno dotknięty. Tak zwyzywany to tu jeszcze nie byłem. Na szczęście jest ficzer "ignore" co to nawet PM wycina choć nie zmienia to faktu, że moja motywacja do pisania czegokolwiek na CB jakoś bardzo opadła. Bo i po co? Po to, żeby być nazwanym idiotą, debilem albo inne podobne? Myślę, że głęboka wiedza i umiejętności mojego adwersarza wszystkim się bardziej spodobają a ja będę miał więcej czasu na swoje hobby.
    Januszu nie przejmuj się i rób swoje.. wielu osobom Twoje posty bardzo pomagają i byłoby szkoda gdyby ich brakło bo mało jest osób które mają dużą wiedzę i na dodatek chcą się z nią dzielić..
    może pan.kolega zaprezentuje teoretyczne podstawy takiej obróbki jaką pokazał?? bo twierdzenie że "u mnie na monitorze jest dobrze" jest lekko naciągane.. dopóki histogram czy pipeta w PSie pokazuje wartości bezwzględne poszczególnych kolorów w przestrzeni rgb czy adobe a nie w "monitorach pana.kolegi" tak długo wywody Janusza czy kogokolwiek będą sensowne i miały podstawę i podawane w opozycji twierdzenie, że u mnie jest ok czy teorie "rasowe" że wszyscy w zasadzie są tego samego koloru skóry (bo przecież lekko przerysowując do tego sie to sprowadziło) będą uważane za bzdury..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

moja motywacja do pisania czegokolwiek na CB jakoś bardzo opadła. Bo i po co? Po to, żeby być nazwanym idiotą, debilem albo inne podobne? Myślę, że głęboka wiedza i umiejętności mojego adwersarza wszystkim się bardziej spodobają a ja będę miał więcej czasu na swoje hobby
    Eee, nie wierzę. Nie będziesz stosował zasady odpowiedzialności zbiorowej. To zbyt dziecinne jest.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Pisz Janusz, pisz. To że jakiś amator próbuje Cię/(twoją wiedzę) z błotem zmieszać wcale nie oznacza że inni forumowicze nie chcą uczyć się od Ciebie.

też tak uważam.

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 21-09-2008 o 11:12
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Ja: Tu jest chyba mniej zolto.
    ...

Janusz Body: Taaaaa... za to zaje$%#@!^ czerwono. Paskudnie, źle, do d...

Chocby ktos byl uzyteczny dla milionow, wypraszam sobie takie odzywki. Mam nadzieje, ze to sie nie powtorzy, bo slyszalem wyraznie plonk i o jakichs aniolkach. Dla mnie EOT.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów