Pokaż wyniki od 111 do 120 z 426

Wątek: [mini test] Canon 50 1.2 L vs. Canon 50 1.4 USM

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Gdybym czytał forum , to już dawno robił bym zdjęcia jakąś małpką , bo nie był bym w stanie kupić nic po tych opiniach forumowiczów ;]

Weź pożycz sigme i pobaw sie nią , ja tak zrobiłem na ślubie , była to pierwsza lepsza sztuka ze sklepu. Wszystko chodziło tak jak powinno , na starej 5.

Onanizm sprzętowy ma jakieś swoje granice ;]
    Dokładnie. Nie wiedzieć czemu, moje 24-70 jest ostre nawet na 24mm i f/2,8 (bez przebierania), a 50L ma szybki autofokus, no i też jest ostra. Nawet na "wielce przepakowanej" matrycy 5DII, mniejsza nawet z tym, że nie jest ani troche przepakowana.

To, że 50L nie jest tak szybkie, jak inne szkła, nie znaczy że jest nieużyteczne w szybkich akcjach, bo pomimo tego, że nie zapierdziela tak, jak 17-40, to spokojnie da się wyrobić nim praktycznie wszędzie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    czytając watek o sigmie jest może parę sztuk co działa ok reszta ma jakieś problemy.
    Wiec bądź tu mądry ......
    Różni są ludzie, jak kiedyś sprzedawałem Tamrona 17-50 IS, który bardzo mi się podobał, zarówno na 40D, jak i 500D. Pod względem pracy AF, ostrości, wszystkiego.

Kupił go facet z 7D, czyli jeszcze szybszym body. Wg. niego autofokus nie działa zupełnie a obiektyw jest tak fatalny pod światło, że prawie nie da się robić zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 22-05-2010 o 13:52 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uprawnienia umieszczania postów