Tyle, że ja przecież mam II-jkę ;-)
Bo optycznie jest 24L faktycznie lepsze. Ostrość jak trafi podobna do 35-tki, ale kolory miażdżą. Ogniskowa też ciut bardziej efekciarska.co do szkieł u mnie była sytuacja odwrotna : 35L było gorsze optycznie od 24II :-D.
Ja mam nadzieję wybrać się w weekend na targi motoryzacyjne i tam pomęczyć drania. Póki co postraszyłem trochę kota, o dziwo większość strzałów mam trafionych, ale robiłem z dość bliska, a tu zawsze jest łatwiej.Robiłem tym szkłem wczoraj zdjęcia na targach w Frankfurcie, przy oświetleniu wystawowym = bardzo duże kontrasty, i punktowe oświetlenie i bardzo dobrze śmigał AF.
Tak czy siak, przy próbie ostrzenia kilka razy na to samo, ostrość zawsze trochę pływa. Czuć to zresztą nawet wciskając kilka razy spust migawki do połowy bez zmiany pozycji aparatu - silniczek dość często kręci, mimo, że przecież powinien mieć już ostrość złapaną. Może nie jest tak, że te nietrafione kadry to od razu do kosza (poprzedni egzemplarz generował więcej totalnych faili), niemniej widać wyraźnie kiedy jest topowa ostrość a kiedy nie.