Pokaż wyniki od 1 do 10 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Mieszany widok

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

jeśli masz możliwość wymienić, to może warto, na przyszłość przy sprzedaży może się przydać, chyba że to związek na wieki

Bywalec

Domyślnie

tego lepiej nie zakładac, już miałem to szkło, niestety musielismy się rozstać na kilka miesięcy jednak zauroczyło mnie, podobnie jak 35, więc jest z powrotem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

w 1d3 musialem ustawic na +20.. w 40d i 5dmkI trafia mi w punkt i cale szczescie bo tam mikroregulacji nie ma.. wychodzi na to ze to 1d ma jakies "ale" z tym jednym szklem bo z innymi trafia w punkt bez MR..

olej to i rob zdjecia - ja wlasnie jestem na dlugim weekencie i nie moge uwierzyc w to co to szklo wyczynia :-D .. w tym miejscu jescze raz wielkie dzieki dla Nowarta :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    w 1d3 musialem ustawic na +20.. w 40d i 5dmkI trafia mi w punkt i cale szczescie bo tam mikroregulacji nie ma.. wychodzi na to ze to 1d ma jakies "ale" z tym jednym szklem bo z innymi trafia w punkt bez MR..
    Nie Ty jeden. Miałem identyczną przypadłość właśnie z tym szkłem i 1Dmk3 (pozostałe żyleta, a tutaj +20) Skończyło się na dwukrotnej kalibracji przez Żytnią, z zastrzeżeniem aby regulacja dotyczyła tylko tego body i tego szkła. (pozostałe body bez zarzuty min. z 5dmk2)

W ogóle mam teorię, że 1Dmk3 słabo sobie radzi z jasnymi szerokimi stałkami, za to perfekcyjnie z zoomami i teleobiektywami. Ja do końca nie ufam mikroregulacji w body, bo w przypadku 1Dmk3 nie trzymała ona ustawień przy różnych odległościach od obiektu (np na 1-3 m. ok, ale na 40 m już nie etc). Całe szczęście Żytnia sobie z tym poradziła.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    w przypadku 1Dmk3 nie trzymała ona ustawień przy różnych odległościach od obiektu (np na 1-3 m. ok, ale na 40 m już nie etc).
    u mnie na szczescie pod tym wzgledem jest ok.. po MR dziala w 100% poprawnie bez wzgledu na odleglosc.. ale dziwna sprawa z tymi 1d3 - z "gorszymi" puszkami wszystko gra a tu taka wpadka

Uprawnienia umieszczania postów