Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 17-09-2008 o 09:48 Powód: Automerged Doublepost
jakieś 3 miesiące temu pisałem, że wyjdzie to szkiełko. głównie dlatego, że mam takie szczęście, że jak kupie szkiełko to wychodzi jego nowsza wersja. tak samo miałem z 16-35.
w każdym razie obecna cena, która spadnie o dwie stówki zielonych pewnie nie zachęci mnie do zmiany na nowszą wersję, jeżeli zmiany były tak nieduże jak w przypadku 16-35.
przy okazji - w końcu to szkło ma nową chropowatą powierzchnię![]()
Kurcze ja tez liczylem na inne szkielko
Moze jeszcze na Photokinie cos pokaza ?!
Bo jak nei to trzeba bedzie kupic 16-35II bo walsnie 17-40 sprzedalem.
Mi sie marzy taki 15-50 L f/2.8
W sumei podsumowujac premiery trzeba napisac ze jest jak zwykle: chyba kazdy sie zawiodl i to bardzo.
Kurczę, chyba będą jeszcze jakieś inne szkła ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Juz sie balem, ze bedzie trzeba starej wersji uzywac na matrycy 20 Mp, co by oczywiscie skutkowalo haniebnym mydlem. Wersja II bedzie dobra do co najmniej 30 Mp, a potem bedzie wymagana wersja III z rownie dramatycznym wzrostem rozdzielczosci.
Jak to dobrze ze Canon nadaza za gestoscia matryc i zeby dogodzic uzytkownikom wyostrza rytmicznie szklo w miare wzrostu megapikseli.
Bardzo trafny sarkazm
Nic, tylko czekamy na nowe wersje całej pozostałej szklarni, no bo czego będziemy używać do tego marka II ?![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
A ja kupię mkI za grosze, jak ktoś wywala to zapraszam![]()