Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
To jak to w końcu jest - poprawili pracę z szerokimi stałkami w 5DIII czy jednak nie? Po okresie zakupowej kwarantanny coraz cieplej patrzę w stronę trójki (syn zaraz zacznie chodzić i biegać, więc jest pretekst ;-)), niemniej bardzo liczyłem na drastyczną poprawę w tym temacie, a z tego co czytam, to widzę, że tu mogę się trochę rozczarować.
To nie jest kwestia body a samego szkła, bo z innymi puszkami jest podobnie i jeszcze gorzej. 5DIII z 35L czy 50L trafia praktycznie zawsze, a 24-ka ma taka niestety specyfikę. Wydaje mi się, że przy tych parametrach nawet jak wyjdzie III wersja tego szkła wiele lepiej nie będzie. Nowa piątka z 24L zachowuje się lepiej niż 5DII, bo mozna używać bocznych punktów i trafiają.
A co do AFu 5DIII, to jak dla mnie rewelacja - jak na złość trafia nawet przy świetle małej świecy w dużym pomieszczeniu. Aż mi się znudziło to testowania, bo nie wiem jak musi być ciemno żeby sie pogubił. I nie ma znaczenia czy centralny, czy boczne. Wreszcie mam to o czym od dawna marzyłem i czego zazdrościłem posiadaczom nikona.