Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
u mnie tez jest srednio z AF w 24LII + 5DII
w pelnym sloncu da sie uzywac bocznych, ale i tak dla pewnosci robie po 3 zdjecia w serii, bo zawsze jedna badz dwa sa nietrafione.
gdy warunki do focenia sa rzedu powiedzmy: ISO400, f/1.4, 1/200 (i ciemniej) to bocznych punktow nie ma co uzywac - 100% nietrafien.
ze srodkowym czujnikiem AF nie ma az takich problemow, ale dla pewnosci i tak wspomagam AF z lampy blyskowej, bo bez wspomagania to AF jak w sigmie :]
mowie oczywiscie o sytuacjach z ustawianiem ostrosci z bliska - powiedzmy do 3m.
dla wiekszych odleglosci nie wiem jak to jest z celnoscia, bo raz, że bardzo zadko cos kadruje w repo z dalszej odleglosci uzywajac 24mm, a dwa ze jak juz sie zdazy to i tak przymykam przyslone - wiec i GO sie zwieksza.
ogolnie obiektyw jest wybitny optycznie i daje niesamowity wow factor ze zdjec, ale rownoczesnie jest niesamowicie ciezki do opanowania ze wzgledu na kaprysny AF, plytka GO, przerysowania itp
Mam taki sam zestaw i boczne pudłują raczej przy warunkach ISO 2000 f/1.4 czas 1/60 i ciemniej ale chybienia trafiają sie zazawyczaj w ruchu bądź w ogóle nie może trafić punktem błądząc jak wariat. Z kolei u mojego kumpa, też na 5DII, jest wyrażny ff na każdej odległości.
Generalnie jestem bardzo zadowolony z pracy tego zestawu chociaż do najłatwiejszych on nie należy. Jakością obrazka, ostrością i ogniskową nie do podrobienia.