Pokaż wyniki od 1 do 10 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie Odp: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

To ja mam widocznie pecha bo swoje 24LII kupiłem bez problemów. Pojechałem do MM i przymierzyłem dwie sztuki do puszki, obie były dobre, wybrałem sztukę która była zapakowana nie z gabloty i kupiłem. Używam ponad rok i żadnych problemów. Używam na 5d mkII który ponoć nie ma af-u.
    Magia zdjęć

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez seweryn1 Zobacz posta
    Używam na 5d mkII który ponoć nie ma af-u.
    Z tego co mi wiadomo problem dotyczy tylko 5D mkI, z dwójką ponoć nie ma problemów

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Nippy Zobacz posta
    Z tego co mi wiadomo problem dotyczy tylko 5D mkI, z dwójką ponoć nie ma problemów
    Ooo, to ciekawe

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez Nippy Zobacz posta
    No ponoć są, wiem z doświadczenia empirycznego.
    Miałem kilka razy ostatnio możliwość zaprzyjaźnić się z tym szkiełkiem na paru zleceniach no i niestety efekty są takie se.
    Problemy z celnością niestety objawiły się i to dosyć wyraźnie. Nie upatrywałbym tutaj błędu użytkownika (czyli, że mnie) bo z 35L takich cyrków nigdy nie miałem. 85L też okiełznałem (genialne szkło), więc to naprawdę nie moja wina. Nie było reguły BF/FF latał sobie raczej różnie.
    Z połówką ND w ogóle dramat - ostrość tylko na LV bo inaczej nie dawał praktycznie w ogóle rady...
    Ale na salę weselną czy do ciasnego mieszkania w bloku ogniskowa bardzo fajna. Nijak się ma równanie jej do 35L bo to sensu nie ma, różnica jest zbyt duża. Wolę zdecydowanie 35L - ma lepszą wg. mnie separację od tła. 24L ma taki jakby większy efekt 3D, co fajnie czasem wygląda, ale zbyt mocno zniekształca na dosyć bliskich odległościach, szczególnie w porównaniu ten sam kadr 24L a ten sam kadr 35L. Jak/Jeżeli dorobię się 5D3 to zrobię drugie podejście do tego szkła. Na razie ochota mi przeszła.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów