Strona 67 z 97 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Uzupełnię swoje wrażenia po intensywnym, 2 tygodniowym użytkowaniu z 5dII. Zrobiłem przez ten czas tym obiektywem ok. 600-800 zdjęć w bardzo różnych warunkach oświetleniowych i to głównie na pełnym otworze i jestem w pełni zadowolony z wyników współpracy zestawu (wiadomo jakie są narzekania na AF puszki). Gdyby miał ocenić stopień trafień AF to tak na poziomie ok. 90-95%.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tojacc Zobacz posta
    1/50 jak dla mnie to nie jest często...
    sigma przestrzela tak co 4 zdjęcie, i jakoś da się z tym żyć...
    Dla mnie często bo sporo częściej niż 35L.
    Jak bym miał tak jak mówisz z sigmą to na pewno bym jej nie miał za długo
    Dobrze, że na ślubie, ważne momenty, albo ciekawe kadry na które mam czas powtarzam tak 2-3razy bo gdyby nie to z przysięgi miałbym zdjęcia prawie tylko z 85, bo 24 wtedy akurat szalało najbardziej:
    np. 3 zdjęcia w odstępie kilku sekund za każdym razem ostrzone w to samo miejsce i przekadrowane i jedno z BF, jedno z FF, jedno w punkt. W 35 w 95% przypadków mam wszystkie 3 w punkt.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    coż za pokrętna logika... totalnie bez sensu.
    Wręcz przeciwnie. Jest to bardzo logiczne i trafne podsumowanie podłoża narzekań wielu polskich użytkowników systemu Canona.

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    Bez wzgledu na to czy zarabiasz 1000 czy 100.000 PLN kupujac obiektyw takiej klasy jak 24L masz prawo (a moim zdaniem zwyczajnie powinieneś) wymagac od producenta aby działał jak nalezy. Kropka.
    U kogoś, kto odkładał na ten obiektyw bardzo długo, może nastąpić przerost oczekiwań w stosunku do jego relacji cena = możliwości. Bo przecież trzeba czymś wytłumaczyć sens zakupu drogiego szkła, gdy fundusze na to zbytnio nie pozwalają.

Warto tu jednak dodać jeszcze jeden istotny aspekt, skoro mowa o zakupach w USA. Od wielu lat ściągam sprzęt zza wielkiej wody i jakoś ani razu nie zdarzyło mi się , by cokolwiek wymagało naprawy serwisowej. Natomiast, już niejeden raz czytałem smutne historie ludzi, którzy zapłacili za nowy, acz ewidentnie wybrakowany sprzęt, pchany cichcem z zagranicy na rodzimy rynek. Tak jakbyśmy byli jakimś śmietnikiem Europy.

I może tu należy upatrywać problemu, a nie w tym ile kto zarabia?
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Od wielu lat ściągam sprzęt zza wielkiej wody i jakoś ani razu nie zdarzyło mi się , by cokolwiek wymagało naprawy serwisowej. Natomiast, już niejeden raz czytałem smutne historie ludzi, którzy zapłacili za nowy, acz ewidentnie wybrakowany sprzęt, pchany cichcem z zagranicy na rodzimy rynek. Tak jakbyśmy byli jakimś śmietnikiem Europy.

I może tu należy upatrywać problemu, a nie w tym ile kto zarabia?
    Coś w tym jest niestety ale tez nie należy moim zdaniem popadać w skrajności. Często mała świadomość ludzi oraz małe umiejętności powodują że pojawiają się takie a nie inne opnie na temat sprzętu.
    Canon FF

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Użytkuję ten obiektyw od 2 miesięcy. Zdążyłem zrobić dwa reportaże. Wnioski.
    Bajeczna seperacja PM od reszty planu a dzieki winecie i małej GO super plastyka. Kolory, ostrość i kontrast bezapelacyjnie rewelka a ogniskowa wymażona do reporterki. AF hmmm mi pasuje ( porównywalny z 35L) bo wiem jak pracować na 5DmkII i szkłach 1.4. Niestety dając aparat amatorowi na 100 zdjeć na f/1.4 30% trafionych. Także wnioski wyciągnijcie sobie sami.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Rozwinąłbyś kwestię "wiem jak pracować na 5DmkII i szkłach 1.4"?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Może po prostu robi zdjęcia, a nie tablice testowe, bateryjki i kiedyś tak modne murki, oraz nie ogląda zdjęć w 200% powiększeniu

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Z tego co zauważyłem to kolega stara się w ostatnich wypowiedziach nie tylko w tym wątku podkreślić, że jest PRO wymiataczem i umie się posługiwać 5DmkII oraz przysłoną 1.4 oraz, że wszelkie błędy AF w szkłach zawsze są winą użytkowników (ponieważ jemu się nie przytrafiają, ze względu na: patrz cytat)
    A jeżeli Ty masz jakieś problemy z AF to jesteś amatorem który nie umie pracować na 5DmkII i szkłach 1.4- wyciągnąłem sobie taki wniosek sam
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 19-01-2012 o 02:51
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_D Zobacz posta
    Sprzęt Canona w porównaniu do zarobków Polaków, a sprzęt Canona w US w porównaniu do zarobków w US jest strasznie drogi i wcale nie dziwi mnie to, że My Polacy szukamy w nim najmniejszej dziury, a w momencie kiedy je znajdujemy uwydatniamy je nadmiernie. Myślę, iż to cała tajemnica naszych narzekań, gdyby ceny były przestępne... nie szukalibyśmy w towarze dziur... proste...
    No ale przecież masz komputer i dostęp do Internetu, byłeś w USA, to pewnie czytasz po angielsku i co? Nigdy nie zajrzałeś na fora zagraniczne? Wszyscy się cieszą i nie narzekają bo bogaci są?

Prawda jest taka, że 80-90% rodzin w USA z dochodami do 5-6 razy 1400$ miesiecznie, mniej może sobie pozwolić na elki niż młody imigrant co potrafi wyżyć za $700 przez miesiąc, bo nie ma żadnych potrzeb poza apartamentem z karaluchami i zaspokojeniem głodu (bo na tyle te $700 wystarcza).

Np. Kenowi Rockwellowi ta kombinacja (5dii + EF24mm/1.4 ii) daje ostre zdjęcia "rzadko", mimo, że zarabia wiecej niż $1400 :

"I get much better results with this Nikon 24mm f/1.4 than I have gotten with the Canon 24mm f/1.4 L II on my 5D Mark II. Canon's AF system may be faster, but Canon too often misses accurate focus in exchange for faster focus. I rarely get in-focus shots on the 5D Mark II with Canon's 24/1.4 L II. I get much better results much more often on a D3 with this Nikon 24mm f/1.4."

A to, że żaden system nie da 100% celnego AF na 1.4 to już inna sprawa. "Rzadko" oznacza jednak, że AF po prostu nie działa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Z tego co zauważyłem to kolega stara się w ostatnich wypowiedziach nie tylko w tym wątku podkreślić, że jest PRO wymiataczem i umie się posługiwać 5DmkII oraz przysłoną 1.4 oraz, że wszelkie błędy AF w szkłach zawsze są winą użytkowników (ponieważ jemu się nie przytrafiają, ze względu na: patrz cytat)
    A jeżeli Ty masz jakieś problemy z AF to jesteś amatorem który nie umie pracować na 5DmkII i szkłach 1.4- wyciągnąłem sobie taki wniosek sam
    oooo komuś widzę humor nie dopisuje. Wyluzuj kolego a nie wypisujesz bzdury. Przypisujesz mi słowa które zostały nie napisane przeze mnie i zgrywasz kozaka ! Wyciągnięte wnioski proponuję zostawić dla siebie. W końcu jesteś PRO bo masz wiecej postów niż ja.

Dla Twojej wiadomości. Nie jestem wymiataczem ale umiem obsługiwać sprzęt ,który mnie dużo kosztował i dziele się opinnią na jego temat na forum. Wyobraź sobie, że ludzie zadają pytania odnośnie 24LII na priv aby uniknąć głupich odpowiedzi na forum - np. Twój post.

Robiąć na 1.4 poprostu patrzę w wizjer i zdjaję sobie sprawę, że minimalne błędy wyjdą na zdjeciu. Przepraszam, że nie mam błędów BF/FF i że mój egzemplaż nie podłuje z daleka.
    Mając na myśli amatora nie miałem na myśli fotografa z amatorskim sprzętem a osobę( koleżanka) co myśli że naciśnie przycisk i zdjecie gotowe bo w końcu to zestaw za kilkanaście K więc robi sam idelane zdjecia...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-01-2012 o 17:52 Powód: ortografia!

Strona 67 z 97 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów