wiktor2323 zgadza się będę miał sporą dziurę w zakresie 35-135mm i teraz w sumie nie wiem co z nią zrobićTak naprawdę miałem zamiar kupić 85LII, ale udało Wam się mnie przekonać do 24L i kaski na dwa mi już nie starczy :P Wczoraj podjąłem też Tokinę 17mm 3.5 zobaczymy czy słusznie.
Teraz się wacham czy sprzedać 135L i dołożyć do 85L, czy trzymać 135 i dokupić 85 1.8 na przeczekanie. Miałem to szkło juz 2 razy i jakoś mnie nie urzekło, ale sporo osób mających 24L/35L/135L ma zwykłą 85tkę więc chyba sa zadowoleni. Dwa razy używałem 85L i tak wymiatała z kolorami,że naprawdę chcę ją kupić.
Robię ślubniaki i dziewczyny w studio i w plenerze więc 85mm wykorzystywałbym znacznie częściej niż 135mm. Tylko,że w niecały rok od zakupu 1/4 mojego portfolio to strzały ze 135'tki i zastanawiam się czy jej zamiana na 85mm nie będzie błędem.
Trzecim, ostatnim wyjściem jest sprzedaż 24L/35L jeśli posiadanie ich obydwu okaże się bezsensowne i wtedy zakup 85L bez większych napięć.
Niedługo podzielę się wrażeniami z porównania w akcji, ale liczę na Wasze podpowiedzi. Tak jak ktoś wcześniej napisał "this shit never ends"![]()