Strona 63 z 97 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    ...czy komuś może już zaczęła odchodzić guma z pierścienia ostrości?
    Bo mi już jakiś czas temu po całości od strony bagnetu, 1,5 roku w użyciu.
    Myślałem, że takie rzeczy tylko w nikonie się zdarzają (co prawda nie w stałkach). Miałem to szkło i nigdy o takie coś bym go nie podejrzewał. Współczuję.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Współczuję.
    ;-) nie trzeba, jakoś mi to nie przeszkadza, zdjęcia robi takie same jak by był nowy. Chyba, że chciałbym sprzedać, wtedy trzeba będzie wydać na jakiś super glue co gumy nie pali.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

2,5 roku użytkowania, no może nie intensywnego :wink:, ale nic takiego nie mam :grin:.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    MC_ IMHO,wybór najlepszy.:-D

35 do streetphoto to umnie 99,9% zdjęć.Ale to indywidualna sprawa.przeszło dwadziescia lat,od dziecka [lata 60te] miałem tylko50 mm[niegdys normalka].
    Myślę że patrzę na świat standartem :-D.
    A że 50 na FFi ulicę to troszkę wąsko więc drugi zbliżony a szerszy standard to 35.
    Często padają pytania które szkło lepsze lub jakiego użyć.Powstaja zacięte spory,ba pyskówki .
    To naprawde indywidualna sprawa i mnóstwo przyczyn powoduje że dokonujemy róznych wyborów.

pozdrawiam
    A ja zrobilem tak.

Sprzedalem 100L - 2.8 ciemnica i 100mm tez jakos nijak.

Dokupilem na jego miejsce 550d z mysla o widelo.

I teraz tak: Jak mi 24L na 5d za wasko i sie wyginaja buzki na rogach to podczepiam na 550d i robi sie sliczna 35/1.4 L.

A na 550d z 50L zrobilem najbardziej (moim zdaniem) wyraziste i kozackie zdjecie. Wiec nie trzeba miec 5d aby zrobik kozackie foto

Bywalec

Domyślnie

Ale nadal przerysowuje jak 24, tylko że boków nie ma.
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

ArturBonoVox pokaż coś nie koniecznie w tym wątku

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    ArturBonoVox pokaż coś nie koniecznie w tym wątku
    Hey:

Jak wejdziesz na facebook i znajdziesz archie-photography.com to zdjecie najnowsze pt. retro ver jest wykonane 24L z 550d z bliskiej odleglosci i do tego kadr pionowy. Czysto i bez przerysowan. f/1.4 czas 1/125 iso 800. Bez lampy. Jedynie uzylem foli alu do pakowania kanapek.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    24L na 5d sprawialo mi troszke psikusow ale na 550d jest kozackie i w deche na piec !
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Kiedys jak jechalem na 4.0 i zumach to sie zastanawialem jak inni osiagaja krysztalowosc i jasnosc swoich zdjec. Takie efekty to tylko mega jasne stalki w ktorych uzyto soczewek z odpowiedniego gatunku szkla.
    Ostatnio edytowane przez ArturBonoVox ; 04-12-2011 o 16:22 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Witajcie(mój pierwszy post).
    Noszę się z zamiarem kupna 24L II. Być może już było o tym w tym wątku ale nie mam czasu przejrzeć go całego.Chciałbym Was zapytać jak to jest z tym af w nowych egzemplarzach?Spotkałem się z wieloma opiniami ,że af nie trafia,że ludzie przez to odsyłają do sklepu kolejną sztukę itd.Możecie napisać coś na ten temat?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Canon 24mm f/1.4 MKII, to trudne szklo.
    Moje spostrzezenia w zabawie z jasnymi stalkami sa takie, ze czym jasniejsze i szersze (ogniskowa) szklo, tym trudniej z AF'em.
    Mialem kilka egzemplarzy (bo dostalem do sprzedania) 35mm f/1.4 i juz tam na wszystkich dzialo sie to samo - potrafily nie trafic. w 24mm jest podobnie. Nie zawsze trafi, ale wg mnie tak jest ze wszystkimi bo kilka ich tez przetestowalem i zachowywaly sie podobnie.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucs Zobacz posta
    Witajcie(mój pierwszy post).
    Noszę się z zamiarem kupna 24L II. Być może już było o tym w tym wątku ale nie mam czasu przejrzeć go całego.Chciałbym Was zapytać jak to jest z tym af w nowych egzemplarzach?Spotkałem się z wieloma opiniami ,że af nie trafia,że ludzie przez to odsyłają do sklepu kolejną sztukę itd.Możecie napisać coś na ten temat?
    Choć szkło nie jest łatwe jak napisał pikczer, jest na pewno warte zachodu, mam egzemplarz 24/1.4II "stary" i w 90% trafia z 5dII bez problemu .

Strona 63 z 97 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów