Strona 53 z 97 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A to przepraszam - nie doczytałem
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Wiem, że temat już był poruszany, ale zapytam wprost. Czy jest jakiś posiadacz tego szkła, który na 5D2 może cieszyć 100% (w zakresie zdrowego rozsądku oczywiście) celnością AF? Np. robicie 5 zdjęć pod rząd tego samego przedmiotu z przeostrzaniem pomiędzy: będą wszystkie ostre, czy 1-2 do kosza?
    Z ciekawości sprawdziłem. Wszystkie ostre

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Super. Już Koraf mi przesłał sample ze swojej - bardzo dobrej - sztuki. Nic, czekam na nową dostawę i mam nadzieję, że kolejny egzemplarz będzie taki jak wasz
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Super. Już Koraf mi przesłał sample ze swojej - bardzo dobrej - sztuki. Nic, czekam na nową dostawę i mam nadzieję, że kolejny egzemplarz będzie taki jak wasz
    Czego serdecznie życzę :-D.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Jest jeszcze jedna sprawa, ktora zauwazylem przy uzytkowaniu 24L II. Aby byc pewnym poprawnego zlapania ostrosci w wiekszosci przypadkow, nalezy ciut dluzej niz w innych szklach (a szczegolnie zoomach) przytrzymac spust migawki, bo to szklo (podobnie jak 85L II) potrzebuje wiecej czasu na poprawne ustawienie AF'a przy dalej oddalonych obiektach.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

u mnie trafność w dobrych warunkach to około 90%, przy 1.4 na 5D, po przymknięciu do 1.8 praktycznie większość trafionych, przy dalszym przymykaniu 100%. Z tym szkłem jest problem ze względu na jasność i szerokość, zakresu pokrycia punktu autofokusa jest dość duży.

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

u mnie po naprawie (wczesneij pisalem o tym) 24L swietnie sie sprawuje, ostrzy naprawde szybko i odsetek nietrafionych zdjęć jest minimalny...
    na ostatniej imprezie:
    24LII vs 50 1.4 bezkonkurencyjny
    24LII vs 17-40L podobna ilość trafionych fotek z tym ze 17-40 pstrykane z lampa do ..

żeby nie zaśmiecać wątku niepotrzebnymi dyskusjami na temat nieodpowiednich kadrów itp. bezsensownych dywagacji fotki wystawiam w galerii CB, tam można sobie poużywać na autorze.

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i byłem w końcu wczoraj wymienić swoją sztukę. Przebierałem w trzech kolejnych egzemplarzach i... jest lepiej, ale szału nie ma. W punkt trafia tak w ok. 60-70% przypadków (przy ostrzeniu z ok 2-3m). Reszta mniej lub bardziej rozjechana - część po zaciśnięciu zębów używalna, część absolutnie nie. Zaznaczam, że tak się zachowuje najlepsza z 4 testowanych przeze mnie w sumie sztuk. Naprawdę nie wiem, co o tym myśleć. Jakość obrazka fantastyczna, ale takie jaja przy sprzęcie za 6k to obiektywnie patrząc porażka...
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

No i byłem w końcu wczoraj wymienić swoją sztukę. Przebierałem w trzech kolejnych egzemplarzach i... jest lepiej, ale szału nie ma. W punkt trafia tak w ok. 60-70% przypadków (przy ostrzeniu z ok 2-3m). Reszta mniej lub bardziej rozjechana - część po zaciśnięciu zębów używalna, część absolutnie nie. Zaznaczam, że tak się zachowuje najlepsza z 4 testowanych przeze mnie w sumie sztuk. Naprawdę nie wiem, co o tym myśleć. Jakość obrazka fantastyczna, ale takie jaja przy sprzęcie za 6k to obiektywnie patrząc porażka...
    Ja miałe 24L MKI i z 5D śmigała świetnie.Nie mogę zrozumieć skąd takie problemy...może coś z Twoją puszką nie tak?
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Też się nad tym zastanawiałem, ale jednak 35-tka działa bardzo dobrze... No i sam sprzedawca też przyznaje, że 24L jest wyjątkowo kapryśnym szkłem.
    Jeśli to pucha, to co by to mogło być? Nie ma tu mowy o żadnym BF/FF - to jest po prostu rozrzut wokół właściwego punktu.
    Body, stałki, zoomik

Strona 53 z 97 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów