Strona 37 z 97 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Myślę, że raczej optyka może i jest japońska, ale szkła do kupy składane są w jakimś Tajwanie czy innym Honolulu
    Niektore obiektywy i body Canona sa skladane nie w Japonii ale to wszystko masz na nich napisane co i gdzie.

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    ...jakość nie ta co ileś lat temu.
    Tiaa.... wielu to juz poruszylo, tylko zapominamy o tym, ze jak nie bylo cyfrakow, to na analogach nikt tysiecy fotek linijkom nie robil a na odbitkach tez sie nie czepial, ze mogloby byc ostrzej. Dlatego smiem twierdzic, ze eLki sa nawet lepsze niz kiedys tylko nasze oczekiwania wzrosly ;-)

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

odnosnie precyzji składania to wiele części do BMW, Audi i Porsche są robione w Polsce a na opakowaniach widnieje napis Made in Germany.

Canon zaczął iść na masówkę i stąd problemy z jakością jak chociażby legendarna już wtopa z olejem na lustrze 1D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

hehe dokładnie jak wyżej i to nawet części te były i są obecnie robione w mojej ex pracy

kurde nie moge się doczekać mojej 24ki

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

...swego czasu Leica R9 była niemal cała składana bodaj w Portugalii, jedynie ostatnie śrubki i naklejka "Made in Germany" naklejała Pani Helga w ichsiejszym zakładzie w Germanii, z drugiej strony nie sądzę, by miało to szczególny wpływ na jakość tego niezniszczalnego body...
    CANON...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.Nie chcę zaczynqć nowego tematu więc zapytam was o wybór obiektywu w tym temacie.Mam trzy typy:
    canon 24L
    canon 24-105L
    canon 16-35L
    Obiektyw pod 5D ma służyć.Nie zarabiam na robieniu fotek,obiektyw chcę mieć i do krajobrazu,trochę do porttretu ogólnie jeden do codziennego użytku.Jakosc obrazka najbardziej mnie interesuje.Najbardziej skłaniam się ku 24L. pOZDRAWIAM.

Dopiero zaczyna Awatar imichal

Domyślnie

blackpearl jeśli chcesz robić portrety i mieć jeden uniwersalny obiektyw to tylko 24-105.
    C 5dII | L's

Dopiero zaczyna

Domyślnie

miałem ten obiektyw i wszystko było ok ale pod 40D nie wiem jak się będzie spisywał pod 5d.kurcze jednak swiatło mogłoby byc lepsze.Chyba ze kupie 24-105 + lampa. a jakosc zdjęcia między 24L a 24-105L będzie mocno widoczna?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackpearl Zobacz posta
    a jakosc zdjęcia między 24L a 24-105L będzie mocno widoczna?
    ale co rozumiesz przez jakosc ?? ostrosc?? prastyke?? to sa 2 zupelnie rozne szkla.. z jednej strony masz swiatlo, z drugiej zakres.. sam musisz wiedziec czego Ci bardziej potrzeba..

mialem 24-105 i po 2 latach sprzedalem bo wiekszosc czasu lezal w torbie.. kupilem 24LII i jest jednym z czesciej uzywanych szkiel.. u Ciebie moze byc zupelnie na odwrot..

Cytat Zamieszczone przez blackpearl Zobacz posta
    miałem ten obiektyw i wszystko było ok ale pod 40D nie wiem jak się będzie spisywał pod 5d.
    na pewno nie gorzej, pomijajac af ktory jest precyzyjniejszy w 40d.. ostrosc bedzie lepsza na 5d ale winieta i beczka na 24mm tez.. przejrzyj swoje zdjecia zobacz w jakim procencie zdjec zalezalo Ci na malej GO - jesli w niewielkim, bierz 24-105..

Domyślnie

to może 24-70L lepsze światło ze stratą na zakresie
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

jakość 24L bedzie gorsza od 24-105L bo w okolicach pełnej dziury bedziesz miał wszytsko "rozmazane" poza pierwszym planem... LOL przepraszam za ten głupi komentarz ale smieszą mie pytania tego typu zwłaszcza od osób które chcą wydać 6K na szkło.

Strona 37 z 97 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów