Strona 36 z 97 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

pasowac bedzie ale ta z 24'ki jest dluzsza u gory i dolu.. wizualnie w tym rozmiarze najblizej jej do tej z 17-55.. tyle ze jej nie posiadam by sprawdzic

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

w Listopadzie zostałem szczęśliwym posiadaczem nowej 24L II i po wykonaniu około 500 zdjęć (z czego jakieś 100 onanistycznych linijek) szkło trafia trafia idealnie bokeh piekny, jasność super ale ...

po wykonaniu wspomnianych 500 zdjęć pierścień nastawy ostrości przy obracaniu zaczął wydawać piski, później przestawiał stawiać opór przy przekrecenia, aż wreszcie Af odmówił współpracy... więc szkło poleciało na Żytnią,
    zobaczymy co się spsuło...

kolejny przykład na to jak traktowana jest jakość w topowych sprzętach Canona,

na dokładkę dodam że znajomy kupił 70-200 2.8 i po około miesiącu przy 200 mm AF nie jest wstanie nastawić ostrości na obiekt, kolejna wysyłka na żytnia...

od kilku lat użytkuję 17-40L i 70-200/4L i z tymi szkłami nie ma problemów mimo robienia zdjęć w ciężkich warunkach pogodowych czy też nieumyślnych upadków z różnych stołów działaja bez zarzutu, a nowe konstrukcje-drogie-jasne pod względem niezawodności pozostawiają sporo do życzenia (czy może tylko ja mam takie wrażenie?)

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

darnok z jednej strony parę lat temu nie napisałbyś o tym na forum, jakby odrazu coś się stało z takim 70-200L, z drugiej strony dzisiaj produkuje się więcej/taniej/gorzej ? Więc wrażenie większość takie ma

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

... nie fotografować linijek... kurde chyba jestem inny bo onanizuję się przy czymś innym ... ale w temacie, tom517 masz rację istnieje pewnie problem że różne produkty produkowane są w różnych fabrykach i różnią się jakościowo, a faktem jest że kupiona 15 lat temu lodówka czy pralka pracuje do dzisiaj, a kupiona 3 lata temu dzisiaj ledwie już zipie
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Panie, panowie czekam na Olkowe 12mm (crop 2x) - jakieś sample by się przydały, mogą być i z Nikkora
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GMHusky Zobacz posta
    a faktem jest że kupiona 15 lat temu lodówka czy pralka pracuje do dzisiaj, a kupiona 3 lata temu dzisiaj ledwie już zipie
    Za ile pensji kupowało się lodówkę 15 lat temu i ile lodówek kupisz sobie dzisiaj za jedną pensję? Coś za coś.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Za ile pensji kupowało się lodówkę 15 lat temu i ile lodówek kupisz sobie dzisiaj za jedną pensję? Coś za coś.
    Bardziej bierze się to wszystko stąd, że teraz wszystko projektują księgowi i marketingowcy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

kiedys to byla tylko jedna lodowka i koniec wyboru a teraz rodzajów sprzętu AGD człowiek nie jest wstanie spamiętać.

co do uszkodzenia 24 L to już mam odpowiedź, wysypała się skala odległości [sheet, focus scale] taka dostałem informację, szkło już wysłane więc po weekendzie będzie test jak to działa

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

To, ze małe Japońce skladaja sprzet swoimi malymi łapkami i jest on skladany na najwyzszym poziomie nie oznacza, iz sprzet nie zaszwankuje. To jest tylko elektronika i zwyczajna fizyka. Nie tworzmy od razu spiskowej teorii dziejow, bo to chyba nie jest powod

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Myślę, że raczej optyka może i jest japońska, ale szkła do kupy składane są w jakimś Tajwanie czy innym Honolulu po kosztach, standard już dzisiaj jakość nie ta co ileś lat temu.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Strona 36 z 97 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów