Dokladnie. Nic ujac nic dodac
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Dokladnie. Nic ujac nic dodac
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Canon FF
Mam taki sam zestaw i boczne pudłują raczej przy warunkach ISO 2000 f/1.4 czas 1/60 i ciemniej ale chybienia trafiają sie zazawyczaj w ruchu bądź w ogóle nie może trafić punktem błądząc jak wariat. Z kolei u mojego kumpa, też na 5DII, jest wyrażny ff na każdej odległości.
Generalnie jestem bardzo zadowolony z pracy tego zestawu chociaż do najłatwiejszych on nie należy. Jakością obrazka, ostrością i ogniskową nie do podrobienia.
To jak to w końcu jest - poprawili pracę z szerokimi stałkami w 5DIII czy jednak nie? Po okresie zakupowej kwarantanny coraz cieplej patrzę w stronę trójki (syn zaraz zacznie chodzić i biegać, więc jest pretekst ;-)), niemniej bardzo liczyłem na drastyczną poprawę w tym temacie, a z tego co czytam, to widzę, że tu mogę się trochę rozczarować.
Body, stałki, zoomik
To nie jest kwestia body a samego szkła, bo z innymi puszkami jest podobnie i jeszcze gorzej. 5DIII z 35L czy 50L trafia praktycznie zawsze, a 24-ka ma taka niestety specyfikę. Wydaje mi się, że przy tych parametrach nawet jak wyjdzie III wersja tego szkła wiele lepiej nie będzie. Nowa piątka z 24L zachowuje się lepiej niż 5DII, bo mozna używać bocznych punktów i trafiają.
A co do AFu 5DIII, to jak dla mnie rewelacja - jak na złość trafia nawet przy świetle małej świecy w dużym pomieszczeniu. Aż mi się znudziło to testowania, bo nie wiem jak musi być ciemno żeby sie pogubił. I nie ma znaczenia czy centralny, czy boczne. Wreszcie mam to o czym od dawna marzyłem i czego zazdrościłem posiadaczom nikona.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Mial bym pytanie do userow 24L II, czy u was tez jest spadek ostrosci na f1.4 stosunku powiedzmy do f2, f2.8?
Ostatnio edytowane przez greg01 ; 12-11-2013 o 14:26
a może być inaczej? To zjawisko jest w każdym obiektywie.
Masz na mysli ze np szklo moze miec ff albo bf? Nic innego nie wchodzi w gre? Np jakas wada?