Strona 92 z 97 PierwszyPierwszy ... 42829091929394 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Cytat Zamieszczone przez Nippy Zobacz posta
    Z tego co mi wiadomo problem dotyczy tylko 5D mkI, z dwójką ponoć nie ma problemów
    Ooo, to ciekawe

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Słyszałem taką plotkę/teorię spiskową że Canon celowo "ulepszył" II wersję obiektywu, żeby tym samym zachęcić/zmusić użytkowników 5D mkI do kupna 5D mkII

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

taa.. dobrze że moje szkło i stara piątka tego nie słyszały i widocznie nie wiedzą że nie powinny współpracować
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Warszawa

widzisz, jakie masz szczęście

Uzależniony

widzisz, jakie masz szczęście
    Najlepsze są właśnie takie opinie, że ktoś coś słyszał od kogoś, albo gdzieś przeczytał. Bardziej bym się skłaniał ku temu, że to nie była wina tych kilku 24, tylko operatora, który nie umiał przetestować obiektywu.

Z 5d2 też zdarza się, że nie trafia. Z bliska jest całkiem dobrze, ale przy większych odległościach czasem pudłuje. Szczególnie trzeba uważać przy przekadrowywaniu.

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Bardziej bym się skłaniał ku temu, że to nie była wina tych kilku 24, tylko operatora, który nie umiał przetestować obiektywu.
    Uwierz mi, że potrafię przetestować obiektyw pod kątem front/back focus, bo dlaczego inne obiektywy testowane w identyczny sposób trafiają niemal w 100% w punkt, co ma również przełożenie w praktyce. Wniosek z tego, że puszka, jak i inne obiektywy są dobre. Wszystkie (a było ich ok. 10 szt.) 24L II testowane przeze mnie nie zdawały egzaminu ostrości zarówno na tablicy testowej, jak i w praktyce. Jest to pierwszy obiektyw, z którym miałem tak duże problemy, a niestety kosztuje 6 000 zł, a nie 60 zł.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

ale że "zdarza się" to nie jest powód do dramatyzowania - ja nie piszę że jest idealnie bo nie jest i zdarza się że nie trafi.. czy to wina AF czy moja to kwestia dyskusyjna ale od razu uogólnianie że w ogóle nie współpracują ze sobą czy tym bardziej teorie spiskowe że canon coś popsuł specjalnie żeby nie AF trafiał i ludzie wymieniali puszki jest co najmniej nie usprawiedliwione..
    no i oczywiście kwestia która tu jest pomijana często - czyli "próg bólu" operatora - czy oglądamy kadry na 100% i liczymy rzęsy przy fotce z 5m czy trochę nie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar arekhit
    Miasto
    SANOK

a jak to z 60 d chodzi?
    Canon

Uzależniony

Uwierz mi, że potrafię przetestować obiektyw pod kątem front/back focus, bo dlaczego inne obiektywy testowane w identyczny sposób trafiają niemal w 100% w punkt, co ma również przełożenie w praktyce. Wniosek z tego, że puszka, jak i inne obiektywy są dobre. Wszystkie (a było ich ok. 10 szt.) 24L II testowane przeze mnie nie zdawały egzaminu ostrości zarówno na tablicy testowej, jak i w praktyce. Jest to pierwszy obiektyw, z którym miałem tak duże problemy, a niestety kosztuje 6 000 zł, a nie 60 zł.
    spoko, może tak jak arturs pisze to "próg bólu", ja testowałem 1 szt. i nic nie widziałem "złego" ;-)
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 17-10-2012 o 21:23

Strona 92 z 97 PierwszyPierwszy ... 42829091929394 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów